Categorieën


De roddels, leugen en onwaarheden van John van den Heuvel

Delen:
  • A
  • A

FRN - We zijn weer een dag verder. Blijkbaar neemt John van den Heuvel de adviezen van Henk Kuipers niet aan en gaat gewoon lekker door met het schrijven van leugens en onwaarheden. Ik begin sterk het vermoeden te krijgen dat het bij John niet om de waarheid gaat maar om het rioolnieuws.

Dus dacht ik laat ik me eens verdiepen in het leven van John van den Heuvel.

Deze halve Marokkaanse man is geboren in Amsterdam, maar groeide op, zover hij alles meekreeg in Eindhoven. Zijn Marokkaanse vader heeft hij nooit gekend. Nadat hij zijn Havo met moeite had af gemaakt, besloot hij zich aan te sluiten als één van die stropdascriminelen bij de Amsterdamse politie als rechercheur. Blijkbaar was dit niet het plekje wat hij zocht en besloot in 1990 te gaan werken voor de grootste roddelblad van Nederland “De Telegraaf”. Daar zocht hij het gevaar op en dook in het donkere gat van de misdaad. Met talloze misdaadreportages, probeert John zijn aandacht die hij waarschijnlijk in zijn jeugd gemist heeft, te krijgen.

Als ik dan zie wat hij, ik denk dat ze meer bedoelen het hele team die erachter zit, allemaal ontmaskerd heeft, zoals de zaak van de drugsbaron Desi Bouterse, de vermoorde Willem Endstra en de zaak die John al te graag publiceerde, de drie vermoorde Hells Angels, dan mag hij toch erg blij zijn dat hij zijn woorden nog kan formuleren op papier. Zo’n man als John zal in der jaren flink wat vijanden hebben opgebouwd en zal dagelijks leven met het gevoel dat hij ooit geliquideerd zal worden. Ik vraag me dan ook af of John nog wel lekker slaapt, Misschien droomt hij wel dagelijks van Henk Kuipers, wie weet…

Maar niet alleen in Nederland vond John zijn aandacht waar vele mensen zich aan stoorden, nee ook in het buitenland liet John graag zijn kop zien. Hij bemoeide zich met zaken zoals het criminele milieu in Suriname, Nederlandse Antillen, Aruba en Colombia. Wat bezield deze man die niet op zoek is naar de waarheid maar naar publiciteit om zijn carrière met leugens en onwaarheden op te bouwen.

In 2001 noemt John zich misdaaddeskundige en gaat bij RTL Boulevard werken. Ook daar gaat John zonder goede research verder met leugens en onwaarheden en daarboven op schrijft John, volgens hem de waarheid, boeken over onder anderen Bram Moszkowicz, Desi Bouterse en over hoe de Colombiaanse drugskartels de Antillen in hun greep kregen.

In 2007 kreeg hij een misdaad- televisieprogramma bij de Tros aangeboden onder de naam Bureau van den Heuvel. Dat hield John twee jaar vol en stapte daarna over in 2009 naar SBS6 met het programma Das je goed recht, dat hij overnam van presentator Alberto Stegeman. Maar ook daar kon John zijn ei niet vinden. Of misschien zijn er ook daar dingen voorgevallen tussen SBS6 en John en stapte over in 2011 naar RTL. Met zijn roddels, leugen en onwaarheden kreeg hij het toch voor elkaar om 900.000 kijkers te trekken met het programma Recht Gezet!! Zijn zakken zitten weer gevuld.

In dit televisieprogramma maakt hij jacht op oplichters, digitale loverboys. malafide bedrijven en internetfraudeurs. Hier komt EN LET OP John op voor de gewone burger, die onrecht is aangedaan. Onrecht is aangedaan? Je bedoeld wat John zelf ook doet met zijn leugens en zijn onwaarheden in zijn artikelen. Of probeert John hiermee zijn hachje te redden. Een jaar later presenteert John het programma Ontvoerd. Hierin is hij de superman die mensen helpt bij internationale kinderontvoering door hun ex-partner. Dit trok gemiddeld 1,6 miljoen kijkers, ping kassa, zijn zakken zitten weer gevuld.

In 2014 maakt hij nog het programma Op de vlucht. Zou dit een reden zijn? Wie weet. Tussendoor gaat hij gewoon verder als rioolrat voor de Telegraaf. Hij schrijft graag onwaarheden over de misdaad, Badr Hari, Hells Angels en Satudarah.

We zullen ongetwijfeld nog vaak zijn leugen en zijn onwaarheden lezen in de roddelbladen. John het zakken vullen gaat door.
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland