Categorieën


Finalisten NK Poetry Slam 2017 bekend

Delen:
  • A
  • A

Anne-Fleur van der Heiden, Else Kemps, Gijs ter Haar, Rik Sprenkels, Martje Weijers, Fred de Vries, Merlijn Huntjens & Erika de Stercke zijn de acht beste Nederlandstalige poetry slammers van dit moment. Dat bepaalden de twee jury's én het publiek zojuist tijdens de halve finale van het NK Poetry Slam 2017 in Utrecht.

Tijdens de landelijke finale op vrijdag 27 januari nemen de acht dichters het tegen elkaar op om de titel Slampion 2017, 1000 euro en de Gouden Vink-trofee, vernoemd naar Simon Vinkenoog - grondlegger van poetry slam in Nederland. De NK-finale is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (26 jan - 1 feb 2017).

Wie wordt Slampion 2017?
Dennis Gaens, Jules Deelder, schrijver van het Poëziegeschenk 2017, en Marjolijn van Heemstra beoordelen de kandidaten tijdens de NK-finale op hun tekst én hun voordracht. Samen met het publiek bepalen zij wie de finalebattle bereiken. Hierin staan de twee beste slammers van de avond tegenover elkaar. Daarna is het woord alleen nog aan het publiek: de dichter die het meeste applaus in ontvangst mag nemen, gaat met de winst naar huis. Ook stroomt de winnaar door naar zowel het WK in Parijs als het EK in Ierland.

Slamkampioenen Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh verzorgen deze avond de presentatie.
Muziek is er van De Utrecht Popprijswinnaar Project Bongo en DJ Daniël Zuur.
De Rotterdamse poëzieformatie De WoordDansers (winnaar NK 2003) geeft een gastoptreden.

Zie www.nkpoetryslam.nl voor kaartverkoop en meer informatie, o.a. over alle finalisten.

Finale NK Poetry Slam 2017
Vrijdag 27 januari
20.00 uur
TivoliVredenburg (Cloud Nine), Utrecht
€13* (regulier) / €10,50* (CJP) / gratis (Literatuurhuispas)
* plus €2 servicekosten
www.nkpoetryslam.nl
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland