Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Helft Nederlanders plast met deur open

Datum: donderdag 17 november 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 17 november 2016 -

In een gemiddeld Nederlands huishouden hoef je niet vreemd op te kijken als de deur open staat tijdens een toiletbezoek. Maar liefs 43 procent van de Nederlanders laat voorbijgangers meegenieten. Het terugvinden van remsporen van de voorganger is de grootste ergernis (68,6%), gevolgd door niet doortrekken (63,2%), of urinedruppels die achterblijven op de wc-bril (57,7%). Dit blijkt uit onderzoek van toiletpapiermerk Edet en het moederbedrijf SCA, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. In het kader van Wereld Toilet Dag op 19 november maakten zij een video over de wc-gedragingen van Nederlanders. Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=dV7RKwz9owI&feature=youtu.be

Kijk hier voor meer informatie over World Toilet Day of doneer hier: http://www.worldtoiletday.info/

Over het Wereld Toilet Dag-onderzoek
Het onderzoek werd uitgevoerd door SCA en Edet in samenwerking met Panelwizard. Ruim 1.250 Nederlanders (18 jaar en ouder) werden ondervraagd over hun wc-gewoonten en -ergernissen. Bij 1.252 afgenomen vragenlijsten valt met een betrouwbaarheid van 95 procent te concluderen dat de steekproefuitkomst maximaal 2,8 procent afwijkt van de werkelijke situatie. Bij de selectie van de respondenten is rekening gehouden met een representatieve spreiding wat betreft geslacht, leeftijd, gezinssituatie, arbeidsparticipatie en opleiding.

Over het Hygiene Matters-onderzoek
Het SCA-onderzoek 'Hygiene Matters', dat voor het eerst is uitgevoerd in 2007, heeft als doel het bewustzijn te vergroten van het verband tussen hygiëne, gezondheid en welzijn over de hele wereld. Dit wereldwijde onderzoek combineert het inzicht van SCA over klanten en consumenten met extern onderzoek, casestudies en deskundig commentaar. Het rapport bespreekt hygiënekwesties vanuit verschillende hoeken: economisch, cultureel en sociaal. In combinatie met de product- en marktkennis van SCA draagt het rapport bij aan een beter onderbouwde discussie over het belang van betere hygiënenormen voor iedereen. In 2016 werd het onderzoek uitgevoerd onder 12.000 respondenten uit twaalf verschillende landen over de hele wereld.

Lees hier meer over het Hygiene Matters onderzoek: http://www.sca.com/en/press/publications/hygiene-matters/

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

https://www.youtube.com/watch?v=dV7RKwz9owI&feature=youtu.be

http://www.sca.com/en/press/publications/hygiene-matters/

http://www.worldtoiletday.info/

http://www.sca.nl

Uit het Hygiene Matters-onderzoek dat SCA eerder dit jaar publiceerde bleek dat 67 procent van de Nederlanders gelooft dat (openbare) wc's de grootste gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Schonere (openbare) wc's worden dan ook gezien als de sleutel tot verbetering van de hygiëne en gezondheid in Nederland. Maar wat is het precies waar mensen op letten en waar zij zich aan storen bij een toiletbezoek? Voor een aanvullend Wereld Toilet Dag-onderzoek werden 1.250 Nederlanders gevraagd naar hun toiletgedragingen en -ergernissen.

Sporen wissen
Geluiden en geuren bij een toiletbezoek worden door veel mensen als gênant ervaren. Vier op de tien Nederlanders (39,2%) doen er alles aan om geluiden te verbloemen. Daarnaast nemen bijna zes op de tien (58,6%) Nederlanders maatregelen om geuren te maskeren. Bovendien geeft 13 procent toe zijn of haar remsporen weleens bewust achter te laten en bekent 25 procent de wc rol niet te vervangen als deze op is. Als het gaat om gebruik van wc-papier geeft bijna de helft (47%) aan het papiertje te 'hergebruiken' door het bijvoorbeeld nog een keer te vouwen.

Multi-tasken op het toilet
Als je een Whatsapp-bericht ontvangt is de kans aanzienlijk dat deze vanaf de wc is gestuurd. Eén op de drie personen (29%) geeft aan vaak te Whatsappen vanuit het kleinste kamertje. Andere populaire bezigheden zijn social media checken (29,9%) en het nieuws lezen (24,2%).

First World problems
"Ondanks al deze toiletergernissen en -gedragingen mogen we blij zijn dat we dagelijks toegang hebben tot een wc. We realiseren ons namelijk vaak niet dat een toiletbezoek niet voor iedereen even vanzelfsprekend is", aldus Gertie Eikenaar, director communications Benelux bij SCA. Wereldwijd heeft maar liefst één op de drie mensen geen toegang tot normale sanitaire voorzieningen (bron: Wereld Gezondheidsorganisatie/UNICEF 2015). Daarnaast sterven jaarlijks 800.000 jonge kinderen aan diarree, per dag zijn dit bijna 2200 kinderen (bron: Rode Kruis). SCA maakte een video over het onderzoek om zo aandacht te vragen voor Wereld Toilet Dag. "Wij hopen dat mensen zich na het zien van de video extra bewust zijn van de luxe waarin wij leven en hier tijdens deze dag bij stil staan", vervolgt Eikenaar.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu