Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Diabetes steeds groter probleem op de werkvloer

Datum: woensdag 9 november 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 9 november 2016 -

Congres Diabetes & Werk leert werkgevers personeel gezond houden

ROTTERDAM - De forse toename van het aantal diabetespatiënten zal de komende jaren steeds meer problemen veroorzaken op de werkvloer. Zeker nu mensen langer door moeten werken. Werkgevers onderschatten dit probleem, maar zij kunnen zelf een grote bijdrage leveren aan de oplossing en zo oplopende kosten voor ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid voorkomen.

Om werkend Nederland alert te maken op deze problematiek en om te laten zien hoe werknemers door relatief eenvoudige maatregelen gezonder kunnen werken, organiseren Occure en RondomWerk 25 vrijdag november het congres 'Diabetes & Werk' in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het congres is bedoeld voor bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, diabetesverpleegkundigen, Arbo-professionals en HR managers.

Diabetes is uitgegroeid tot de grootste chronische ziekte in Nederland. In 1990 hadden 160.000 Nederlanders diabetes, dit jaar al 1,2 miljoen. Nog eens 750.000 mensen lopen een verhoogd risico om het te krijgen. Bij het ontwikkelen van diabetes type 2 speelt overgewicht en gebrek aan beweging een belangrijke rol.
Hoewel een gezonde leefstijl in eerste instantie een verantwoordelijkheid is van de werknemer, loont het als werkgevers daar ook een rol in spelen. ,,Het is een kwestie van creatief omgaan met dezelfde speerpunten die het Diabetesfonds gebruikt: minder zitten en minder suiker," zeggen directeur Jos Blaauwhof van Occure en directeur Jules van Zundert van RondomWerk.

Werkgevers kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een gezonder aanbod in bedrijfskantines en op bijeenkomsten en het gebruik van suikerhoudende dranken terugdringen. Ze kunnen meer beweegmomenten inbouwen zoals staand vergaderen of lunchwandelen. Grotere bedrijven kunnen hun werknemers fitness faciliteiten aanbieden of een vitaliteitscoach inschakelen. Zo kunnen werkgevers zorgen dat het ziekteverzuim afneemt, mensen niet arbeidsongeschikt raken en dat de productiviteit toeneemt.

Op het congres krijgen deelnemers uitleg over diabetes en hoe werknemers met diabetes door middel van zelfmanagement goed aan het werk kunnen blijven. Verder wordt uitgelegd hoe werkgevers een gezonde leefstijl op de werkvloer kunnen bevorderen en hoe ze hun personeel in beweging kunnen krijgen. ,,We willen deelnemers aan het congres vooral op ideeën brengen en laten zien wat ze preventief kunnen doen," aldus Blaauwhof en Van Zundert.

Dagvoorzitter van het congres is Tom van 't Hek (radiopresentator, voormalig topsporter, arts). Sprekers zijn onder anderen Henk-Jan Aanstoot (diabetoloog Diabeter), Caroline Hagenaars (vitaliteitscoach RondomWerk), Izaira Kersten (actrice), Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid VU, columnist Het Parool), Ernst Jurgens (bedrijfsarts KLM Healthservice, bestuurslid NVAB) en Bas van de Goor (voormalig topsporter, oprichter Bas van de Goor foundation en aanjager Nationale Diabetes Challenge).

Over Occure:
Occure verleent diensten op het gebied van arbo en gezondheid en staat voor een optimale productiviteit van werknemers. Occure is er van overtuigd dat door een gezond management het beste uit mensen kan worden gehaald. Ze levert haar bijdrage door middel van gerichte en adequate advisering vanuit een grote netwerkorganisatie. Zie www.occure.nl.

Over RondomWerk:
RondomWerk is partner voor werkgever en werknemer, die meedenkt, aanpakt en doorpakt als men te maken heeft met verzuim, preventie, gezondheid, re-integratie, vitaliteit of outplacement. Met respect voor de individuele werknemer en het gezonde bedrijf van de opdrachtgever. Zie www.rondomwerk.nl.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu