Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Inspireer je kinderen op Global Handwashing Day

Datum: vrijdag 14 oktober 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 14 oktober 2016 -

Tork maakt handen wassen leuk en leerzaam met Ella's voorleesboek en lesmateriaal van Max.

In het kader van Global Handwashing Day op 15 oktober, biedt hygiëne-expert Tork hulp aan ouders en leraren. Met het nieuwe Ella voorleesboekje voor de kleintjes, het Max lespakket voor in de klas en een aantal tips & tricks wordt handen wassen leuk. Uit Europees onderzoek van Tork, onderdeel van SCA, blijkt namelijk dat 77 procent van de ouders hun kinderen er steeds opnieuw aan moet herinneren de handen te wassen. Bovendien geven zij aan hier wel wat hulp bij te kunnen gebruiken. De start van de herfst betekent immers vaak een toename van verkoudheden en griep onder schoolkinderen. Doordat zij veel contact hebben met elkaar zijn zij extra vatbaar voor virussen en bacteriën. Gelukkig is gehoest en gesnotter voor een groot deel te voorkomen door regelmatig en goed handen wassen.

Handige handenwastips
Natuurlijk hoeft een kind niet constant zijn handen te wassen, maar wanneer dan wel? Om kinderen te leren hoe en wanneer ze hun handen moeten wassen zet Tork een aantal handige tips op een rijtje.
Tip 1: Het is belangrijk je handen eerst grondig nat te maken met lauw water, vervolgens zeep te gebruiken en je handen goed over elkaar te wrijven. Sla vooral geen plekje over! Spoel af met water.
Tip 2: Laat je kinderen een liedje zingen tijdens het handen wassen! Zo weet je zeker dat ze het lang genoeg doen en daarnaast is het handen wassen zo extra leuk. Een geschikt 'handenwasliedje' is bijvoorbeeld 'Altijd is Kortjakje ziek'.
Tip 3: Ook het afdrogen mag je zeker niet vergeten, dit zorgt voor extra schone handen.
Tip 4: Na bijvoorbeeld een toiletbezoek, het snuiten van hun neus, of het buitenspelen vergeten kinderen regelmatig hun handen te wassen. Het is daarom belangrijk om hen op dit soort momenten aan te sporen. Vergeet ook niet voor het eten van een maaltijd je kind te stimuleren.

Maak handen wassen leuk en leerzaam
Meer van dit soort tips zijn te vinden in de lespakketten die Tork ontwikkelde voor basisschoolkinderen. Voor jonge kinderen is een voorleesboekje 'Ella en haar vriendjes vangen Bactero' geschreven. In het boekje gaat Ella met haar vriendjes op avontuur, waarbij ze op een leuke manier leren wanneer en waarom zij hun handen moeten wassen. Ook is de EllaHandWas-app ontwikkeld voor op de tablet. Deze gratis app is te downloaden in de App Store of Google Play. De oudere kinderen maken via Tork kennis met Max, die ze leert hun handen te wassen door middel van inhoudelijke opdrachten en testen. Een van de hoogtepunten uit het lesprogramma is de controle met de hygiënebox. Deze box bevat een blacklight-apparaat en testlotion waarmee kinderen zelf kunnen controleren hoe schoon hun handen daadwerkelijk zijn na het wassen. De lespakketten zijn ontwikkeld door pedagogen en hygiëne-experts.

Vraag de lesmaterialen aan via: http://www.tork.nl/over/nieuws/kinderen.
Deel jouw voorleesmoment met #EllaHandWas.

Over Tork
Het merk Tork omvat een volledig assortiment producten en diensten op het gebied van hygiëne en reiniging voor de horecasector, de gezondheidssector en ook voor voedingsindustrie, kantoren, scholen en de industriële sector. Tot de producten behoren dispensers, papieren handdoeken, toiletpapier, zeep, servetten, industriële poetsrollen en keukenpapier. Door ervaring op het gebied van hygiëne, functioneel design en duurzaamheid is Tork marktleider in Europa geworden. Tork is een wereldwijd merk van SCA en een betrokken partner voor klanten in meer dan 80 landen. Het actuele nieuws en de innovaties van Tork vindt u op www.tork.nl

Over SCA
SCA is een toonaangevend, wereldwijd hygiëne- en bosproducten bedrijf. De Groep ontwikkelt en produceert duurzame personal care-, tissue- en bosproducten. Verkoop vindt plaats in ongeveer 100 landen via een aantal sterke merken, waaronder wereldwijd TENA en Tork en regionaal Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo en Vinda. Als Europa's grootste particuliere boseigenaar, legt SCA een bijzondere nadruk op duurzaam bosbeheer. De Groep heeft rond de 44.000 medewerkers en de verkoop in 2014 bedroeg 11,4 miljard EURO. SCA is gesticht in 1929, heeft zijn hoofdkwartier in Stockholm, Zweden en is genoteerd op de NASDAQ OMX Stockholm. Voor meer informatie, bezoek www.sca.com.


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu