Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Sipke Jan Bousema opent festival voor doven op De Pier Scheveningen

Datum: vrijdag 14 oktober 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 14 oktober 2016 -

Zaterdag 15 oktober is de 10e editie van het MuteSounds festival op De Pier op Scheveningen, Den Haag. Een nieuwe en bijzondere locatie voor een bijzonder festival. Speciale festivalactiviteiten, muziekprogrammering, workshops en overige creatieve invulling van het festival stimuleren interactie tussen doven, slechthorenden en horenden! Het MuteSounds festival zet in op het prikkelen van álle zintuigen, door te ervaren, elkaar te ontmoeten en vooral ook zelf actief mee te doen.

''De dovengemeenschap moet altijd een stapje harder zetten, het is tijd dat de horende gemeenschap ook een stap richting de doven doet. MuteSounds is een verbindend festival waar zowel doven, slechthorenden en horenden een hele dag met elkaar in contact staan. Dat is wat ik er mooi aan vind.'' Aldus Sipke Jan Bousema, initiatiefnemer van het in 2003 gehouden concert ''Ongehoord Goed''. Naast Sipke Jan zullen Corrie Tijsseling, voorzitter van Dovenschap en Alan Bredenhorst, producent van het MuteSounds festival, hun bijdrage leveren aan de opening.

Uniek festival
Het MuteSounds festival staat al tien jaar bekend om de verrassende programmering, de trillende dansvloer, signdancers die live acts visualiseren en een heerlijk festivalgevoel. Voeg hier culturele uitspattingen, onverwachtse ontmoetingen en het prikkelen van álle zintuigen aan toe, en het plaatje is compleet!
Het MuteSounds festival is uniek, omdat dit het enige festival is dat volledig toegankelijk is voor doven en slechthorenden, en voor horenden ook een bijzondere belevenis is.

Focus ligt op alle zintuigen
In Nederland kunnen circa 1,5 miljoen mensen niet (alles) horen, ondervinden 500.000 Nederlanders in het dagelijks leven hinder door gehoorverlies en zijn er ongeveer 30.000 mensen doof of zwaar slechthorend. In het uitgaansleven, op festivals en bij culturele evenementen is het niet vanzelfsprekend om rekening te houden met de beperking van doven en slechthorenden. Daarom organiseert Stichting MuteSounds jaarlijks het MuteSounds festival. Voor vele doven en slechthorenden is MuteSounds elk jaar weer bijzonder, doordat de organisatie ervoor zorgt dat het festival door hen optimaal kan worden beleeft. Voor horenden is MuteSounds echter ook een bijzondere ervaring, omdat de focus ligt op alle zintuigen.

Programma
Op zaterdag 15 oktober wordt de Scheveningse Pier omgetoverd tot een zintuigenprikkelend festival. Er zijn uiteenlopende activiteiten, optredens, workshops waar je leert samenwerken zonder te communiceren met woorden, en vele andere creatieve uitspattingen. Sport, theater, dans, film, fotografie, kunst, taal en muziek: het is er allemaal! Leer hoe je een drankje in gebarentaal bestelt of laat je verwennen in de beautyhoek. Laat je verrassen door visuele spektakels, onverwachte acts, energieke dansers en amusement. Ervaar dat muziek meer dan alleen klank is door de trilvloeren, visuals, tolken en signdancers. Ook kan je een massage krijgen, je haar laten doen, complimentjes vissen, interactieve games spelen en nog veel meer. Ook is er een uitgebreid kinderprogramma. Check mutesounds.nl voor informatie en de programmering. Er is voor elk wat wils, voor alle leeftijden. MuteSounds prikkelt alle zintuigen! Voor meer informatie kijk op www.mutesounds.nl of volg de laatste updates via www.facebook.com/mutesoundsDH.

Met dank aan
MuteSounds 2016 is mogelijk gemaakt door steun van onder andere De Pier, de gemeente Den Haag, Fonds 1818, NSGK, Stichting Boschuysen, het VSB Fonds, de Janivo Stichting, Hermusfonds, Kinderfonds Dusseldorp, TREIN 8.28 H.IJ.S.M., Mr. August Fentener van Vlissingen en Stichting Theodora Boasson.

MUTESOUNDS FESTIVAL
Zaterdag 15 oktober 2016 - van 13 uur tot 02.30 uur
De Pier Scheveningen, Strandweg 150-154, 2586JW Den Haag

MEER INFORMATIE
Kijk op onze website mutesounds.nl en volg ons op social media voor het laatste nieuws en leuke acties: facebook.com/mutesoundsDH, twitter.com/mutesoundsDH en instagram.com/mutesoundsdh


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu