Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Coateq lanceert hightech binnenverf: 'THERMOSHIELD LUMEN'

Datum: dinsdag 20 september 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 20 september 2016 -

Coateq b.v. voegt een innovatie toe aan haar assortiment van duurzame energiebesparende muurverven: THERMOSHIELD LUMEN

Haarlem, 22 september 2016 - Coateq BV, exclusief importeur van ThermoShield in de Benelux, heeft vandaag ThermoShield LUMEN officieel gelanceerd in Nederland. ThermoShield LUMEN vormt een nieuwe generatie klimaatverf voor binnentoepassingen. LUMEN koppelt een hoge lichtreflectie aan een hoge lichtdiffusie, wat leidt tot minder energieverbruik en een hoger visueel comfort.
ThermoShield LUMEN wordt geproduceerd door SICC Coatings GmbH in Berlijn. Vanaf nu kunnen vastgoedeigenaren, architecten, kleurdesigners, lichtplanadviseurs en eindgebruikers profiteren van de voordelen en esthetiek van deze hightech verf.

ThermoShield LUMEN is een premium kwaliteit uiterst matte verf voor binnenmuren en plafonds en bevat thermokeramische membraan technologie afkomstig uit de ruimtevaart. Miljoenen microscopische gevacumeerde keramische 'bubbles' geven ThermoShield LUMEN unieke lichtreflecterende, energiebesparende en comfortverhogende eigenschappen. ThermoShield LUMEN is een milieuvriendelijke damp-open verf op waterbasis en bevat geen weekmakers en vrijwel geen oplosmiddelen (( 2 g/ltr).
ThermoShield LUMEN is in alle NCS, Sikkens en RAL-kleuren verkrijgbaar. Dit biedt architecten, planners en kleurdesigners de ultieme ontwerpvrijheid om met ongelimiteerde mogelijkheden kleurencombinaties te maken. LUMEN geeft letterlijk licht en kleur aan het hedendaagse architectonische landschap.

Meer licht en minder energieverbruik*
Door significant méér weerkaatsing van licht via wanden en plafonds is er met ThermoShield LUMEN minder (kunstmatig) licht nodig en kan het aantal kunstlichtbronnen worden verminderd. Hierdoor is er minder energie nodig om een gebouw te verlichten en daalt de energierekening en CO2-uitstoot. ThermoShield LUMEN kan een ruimte echt lichter maken en zo bijdragen aan een meer duurzame wereld.

Meer verlichtingscomfort
ThermoShield LUMEN verhoogt de verlichtingssterktes van wanden en plafonds ten opzichte van de taakgebieden en kan daarbij zorgen voor een juiste helderheidbalans binnen de ruimte. Ook zorgt LUMEN voor een hogere gelijkmatigheid van de verlichting en kan daarmee hinderlijke contrast-verschillen voorkomen (zonder zichtbare spiegeling, minder schaduwvlakken).
ThermoShield LUMEN brengt ontwerp en functionaliteit naar een hoger niveau en draagt bij aan gezondheid, welzijn, (werk)plezier en de productiviteit van mensen in kantoren, scholen, zorgcentra en andere commerciële omgevingen.

Prestatiemeting
De verlichtingsprestaties van ThermoShield LUMEN zijn gemeten in overeenstemming met de herziene NEN 1891*, een erkende norm voor meting en toetsing van de verlichtingssterkte, de luminanties en de diffuse-reflectiefactoren van oppervlakken en werksituaties in gebouwen.
Extern en onafhankelijk licht-onderzoek volgens NEN 1891 door Meutzner Light Vision toont in het brede kleurengamma van ThermoShield LUMEN aan dat deze geavanceerde verf
"best in class" waarden behaalt, die veel hoger zijn dan van de reguliere professionele bouwverven. De minimale verbetering (bij wit, RAL 9010) geeft al een verbetering te zien van maar liefst 12%!
ThermoShield LUMEN levert in iedere kleur ongeëvenaarde resultaten. Zo levert de kleur zwart (RAL 9005) een verbetering van meer dan 400%!

Presentatie
Tijdens de Vakbeurs Energie 2016 -hét platform voor duurzame energieopwekking en duurzame energiebesparing- in de Brabanthallen in Den Bosch (4 t/m 6 oktober a.s.) zullen de uitzonderlijke lichtprestaties van ThermoShield LUMEN nader toegelicht worden door Ronald Gronsveld, lid van de NEN-commissie verlichting en Europees afgevaardigde op het gebied van de Fotobiologische veiligheid van LED-verlichting voor de Europese normcommissie CEN/TC.

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan workshops "Effect en verschillen van diffuse LED-verlichting op wandafwerking zoals verf t.o.v. LED-verlichting met lenssystemen en mogelijke gevaren van LED-verlichting met lenzen" die gegeven worden door Ronald Gronsveld.

Voor algemene informatie:
ThermoShield
Tel: +31 (0)23 532 65 63
Mail: info@thermoshield.nl
www.thermoshield.nl


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu