Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Europarlementariërs bezoeken EIT Digital in Silicon Valley

Datum: vrijdag 22 juli 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 22 juli 2016 -

Eindhoven / Silicon Valley, 22 juli 2016 - Een delegatie van 14 Europarlementariërs bezocht gisteren einde dag de Silicon Valley vestiging van EIT Digital om bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen en kansen op het gebied van ICT, digitalisering en onderzoek. Hoofd van de delegatie was Lambert van Nistelrooij (Lid Europees Parlement voor CDA).

Het gezelschap bestond uit leden van het EIF (European Internet Forum) en EU40, het netwerk van jonge Europarlementariërs. Van Nistelrooij was de initiatiefnemer van deze studiereis, dat als thema: 'ICT Innovation & Entrepreneurship: The Road to the Valley' had. In het kader van deze reis worden er meerdere bezoeken afgelegd.

Lambert van Nistelrooij: "Deze Silicon Valley tour is zeer leerzaam en geeft veel ideeën en richting over hoe we het ondernemers- en innovatiepotentieel in Europa beter kunnen benutten en stimuleren. Het team van EIT Digital liet zien hoe belangrijk het is om een pan-Europese organisatie te hebben, die de verbinding legt tussen de Europese en Amerikaanse markten. Zo maken ze de toegang tot de Europese markt voor Amerikaanse investeerders makkelijker en zorgen ze ervoor dat Europese digitale innovatie en talent beter zichtbaar zijn voor de internationale markten. Zeer inspirerend om de impact van hun manier van werken te horen."

EIT Digital Silicon Valley directeur Marko Turpeinen legt uit: "We helpen Europese organisaties die toegang willen tot de Amerikaanse markt. We promoten ook hun innovaties. Andersom helpen we Amerikaanse organisaties in contact te komen met Europese partners. De nadruk ligt daarbij met name op de technische universiteiten en onderzoekscentra. We lanceerden daarom onze Silicon Valley hub in 2014 om deze stroom van ideeën, talenten, studenten, onderzoekers, ondernemers, technologie, start-ups en investeringen tussen Europa en de Verenigde Staten te helpen en te stimuleren. We waren dan ook verheugd om deze delegatie Europarlementariërs hier te verwelkomen en hen inzicht te geven in onze benadering en de Amerikaanse digitale markt. Onze aanpak resulteert in het opbouwen van succesvolle relaties en tastbare bedrijfsresultaten voor de desbetreffende ondernemingen."

Over EIT Digital
EIT Digital is een vooraanstaande educatieve en ondernemingsgerichte organisatie op gebied van digitale innovatie, die de digitale transformatie van Europa stimuleert.
EIT Digital zorgt voor baanbrekende digitale innovaties op de markt en voedt ondernemend talent ten behoeve van economische groei en betere kwaliteit van leven in Europa. Dit is mogelijk dankzij een pan-Europese samenwerking van meer dan 130 Europese organisaties, MKB's, start-ups, universiteiten en onderzoeksinstituten die behoren tot de absolute top.

EIT Digital is als 'Knowledge and Innovation Community' van het European Institute of Innovation and Technology, gericht op ondernemerschap en loopt voorop in het integreren van onderwijs, onderzoek en zakendoen door studenten, onderzoekers, engineers, business developers en ondernemers. Dit vindt plaats binnen ons pan-Europese netwerk vanuit vestigingen in Berlijn, Eindhoven, Helsinki, Londen, Parijs, Stockholm, Trento, Boedapest en Madrid.

EIT Digital investeert in het versneld naar de markt brengen van op onderzoek gebaseerde digitale technologieën binnen de volgende strategische en maatschappelijke gebieden in Europa: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing en Digital Infrastructure.

EIT Digital is een kweekvijver van digitaal en ondernemend talent in de technologiesector, gericht op innovatie door middel van een educatieve strategie die bestaat uit een Master School, Doctoral School en Professional School.
Het creëren van waarde in combinatie met de gedachtegang van investeerders zorgt ervoor dat EIT Digital zich ontwikkelt tot een duurzame organisatie met inkomsten uit verschillende bronnen.

EIT Digital heeft in Nederland samenwerkingsverbanden met: TU Delft, Universiteit Twente, TU Eindhoven, Philips, TNO, NXP, TomTom, High Tech NL, iMinds, Océ, Thales, Bosch Security Systems, CWI, Holst Centre en Universiteit Utrecht.

Meer informatie over EIT Digital is te vinden op www.eitdigital.eu


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu