Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

De weide als muze, van halm tot vergezicht, van Co Westerik tot Zoro Feigl

Datum: maandag 6 juni 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 6 juni 2016 -


11 juni - 18 september 2016


Museum IJsselstein (MIJ) presenteert van 11 juni tot en met 18 september Graskunst bij MIJ, een prikkelende tentoonstelling over gras in beeldende kunst en vormgeving. Een divers scala aan kunstenaars en ontwerpers die gras als materiaal én inspiratiebron gebruiken, nemen deel aan deze zomertentoonstelling bij MIJ. Laat je meevoeren op een reis langs traditionele landschapsschilderijen, conceptuele installaties en intrigerende video´s en fotografie. Ontdek de humoristische beelden van Marjolijn Mandersloot op de zolder van het Historische Stadhuis. Bekijk de iconische vinger in het gras van Co Westerik en ervaar de luidruchtig bewegende installatie van Zoro Feigl in de zestiende-eeuwse Kasteeltoren.
Wie kent niet het genot van gras? Om op te liggen op zomerse dagen.

Om op blote voeten door het bedauwde ochtendgras te lopen. Om eindeloos te turen naar grazende koeien in weilanden onder helderblauwe luchten. Om een balletje op te trappen. Gras is het buitentapijt. Van kleine tuinen tot grootse polderlandschappen. Gras leeft en is altijd in beweging. Het is een materiaal dat kunstenaars en vormgevers sinds jaar en dag inspireert tot het creëren van vernieuwende en bijzondere ontwerpen.
De tentoonstelling brengt een grote diversiteit aan werken samen en voert de bezoeker langs schilderijen, foto’s, kostuums, meubels en speciaal op locatie gemaakte installaties. Van de kleinste details waarbij de grashalm centraal staat, zoals in de digitaal gecomponeerde beelden van Eelco Brand, tot Hollandse vergezichten, waaronder de luchtfoto’s die Jeroen Komen vanuit zijn propellervliegtuigje van IJsselstein en omringend polderlandschap, de zogenaamde Lopikerwaard, maakte.
Graskunst bij MIJ toont spannende combinaties van kunstwerken waardoor verrassende en boeiende verbindingen tussen heden en verleden ontstaan. Van Romantische negentiende-eeuwse landschappen tot de bewerkte zelfportretten van Levi van Veluw. Gevestigde kunstenaars en aanstormend talent worden naast elkaar gepresenteerd. Zo wordt een zwaargewicht als Jan Dibbets gecombineerd met beloftevolle kunstenaars als Jessica Skowroneck en Daan de Jong. MIJ vindt het daarnaast van groot belang steeds de link met IJsselstein te leggen. In de tentoonstelling is bijvoorbeeld de foto van Wouter van Buuren te zien die hij maakte vanaf de IJsselsteinse zendmast, de Gerbrandytoren.
Vijf locaties


De tentoonstelling is te zien op vijf locaties in de historische binnenstad van IJsselstein: in het museum, de zestiende-eeuwse Kasteeltoren, de zolder van het Historische Stadhuis, De Waag en het Fulcotheater. Speciaal voor deze tentoonstelling heeft MIJ een aantal kunstenaars uitgenodigd een locatie gebonden installatie te maken. Marijke Lombaers presenteert haar werk in de Kasteeltoren en Fedor van Rossem toont zijn werk in De Waag. De satellietlocaties zijn op woensdag tot en met vrijdag te bezoeken onder begeleiding van een gids. In het weekend zijn de locaties geopend van 13.00 - 17.00 uur en op eigen gelegenheid te bezichtigen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden van de satellietlocaties en aanvang van de rondleidingen op onze website: www.museumijsselstein.nl


Deelnemende kunstenaars:
Eelco Brand, Wouter van Buuren, Jan Dibbets, Zoro Feigl, Daan de Jong, Claudy Jongstra, Klaas Kloosterboer, Jeroen Komen, Ellen Kooi, Jan Koster, Marijke Lombaers, Studio Makkink & Bey, Marjolijn Mandersloot, Hans van der Meer, Myriam Mihindou, Bob Negryn, George Noordanus, Henk Peeters, De Plantenfabriek (Jan Coolen), Jos de Putter, Fedor van Rossem, Johanna Schweizer, Jessica Skowroneck, Titus Swart, Angenelle Thijssen, Hans Ubbink, Levi van Veluw, Kees Wennekendonk, Co Westerik, Freija Wouters.


Met dank aan:
De tentoonstelling Graskunst bij MIJ. De weide als muze, van halm tot vergezicht, van Co Westerik tot Zoro Feigl wordt mede mogelijk gemaakt door het kfHein fonds.


Bezoekadres:
Museum IJsselstein
Walkade 2-4
3401 DS IJsselstein
www.museumijsselstein.nl
030 - 688 6800


Museum open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu