Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Rallyrijder Kevin Abbring tevreden over intensieve testen met New Generation i20 R5

Datum: donderdag 12 mei 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 12 mei 2016 -

Na een succesvol verlopen test eind vorige maand op asfalt in de buurt van Turijn, is het testprogramma van de New Generation i20 R5 vorige week voortgezet. Het testteam van het Hyundai Motorsport Customer Racing Department testte vijf dagen op Sardinië, afwisselend op asfalt en op gravel. Met aan het stuur wederom de uit Nederland afkomstige Kevin Abbring.

Verberg volledig bericht

Na het afwerken van een test in de bergen van Piedmont midden april, reisde de New Generation i20 R5 en het testteam direct door naar Sardinië. Het zware testprogramma bestond uit twee dagen testen op asfalt, gevolgd door drie dagen testen op gravel. Vaste testrijder Kevin Abbring en zijn co-driver Seb Marshall testten nieuwe onderdelen van de wielophanging. Hyundai Motorsport maakte daarbij gebruik van de kennis van de WRC-proeven op het eiland.

Volgende fase
Terwijl het testwerk op verschillende soorten wegdek onverminderd doorgaat, is het project in een volgende fase beland met de opbouw van een tweede New Generation i20 R5. De homologatie van de New Generation i20 R5 is gepland voor komende zomer. Bij de introductie van de tweede auto wordt gebruikgemaakt van de informatie die is verzameld tijdens de voorgaande testen, te beginnen met het bevestiging van de afstelling voor asfalt.

Hyundai Motorsport Customer Racing Department is vorig jaar september opgericht en is onderdeel van het hoofdkwartier van het team in Alzenau (Duitsland), naast het WRC-fabrieksteam. In het Customer Racing Department is een groep professionals samengebracht die tezamen beschikken over tientallen jaren ervaring met het ontwerpen, het ontwikkelen en het verzorgen van autosportprogramma’s voor klanten. Die kunnen vertrouwen op de twee jaar ervaring van het team in het WRC.

Rallyauto voor privérijders
De New Generation i20 R5 is gebaseerd op dezelfde vijfdeurs rallyauto als de WRC-auto van het team waarmee tijdens de Rally van Argentinië de eerste overwinning van 2016 werd geboekt. De R5 wordt aangedreven door een 1.6-liter turbomotor met directe brandstofinjectie, voorzien van een 32 mm restrictor. De krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële vijfversnellingsbak zoals voorgeschreven voor de R5-categorie. In tegenstelling tot de WRC-auto kan de R5-versie door privérijders en teams worden aangeschaft bij
Hyundai Motorsport.

Na acht dagen testen in een periode van twee weken is het Customer Racing Department-team teruggekeerd naar Alzenau. Voordat de Hyundai New Generation i20 R5 in rally’s aan de start verschijnt, worden nog diverse testen afgewerkt.

Enorme verantwoordelijkheid
Kevin Abbring: ‘Ik ben heel erg vereerd met het vertrouwen dat Hyundai Motorsport in mij heeft gesteld. Om de belangrijkste test- en ontwikkelingsrijder te zijn voor de New Generation i20 R5 en de 2017 WRC-auto is een enorme verantwoordelijkheid. In bepaalde opzichten vind ik het testen van de R5 zelfs belangrijker, omdat deze auto Hyundai Motorsport zal vertegenwoordigen bij klanten. Ik heb in het verleden ook andere R5-auto’s gereden en die ervaring heeft mij zeker geholpen bij het testen. Tijdens een test van drie dagen vorige maand hebben wij meer dan 900 kilometer afgelegd. Dat is zo’n drie keer de lengte van de klassementsproeven tijdens een WRC-evenement. Dat is natuurlijk heel goed voor het testteam, maar ook voor mij om veel kilometers te maken voordat ik start in WRC-rally’s.’

Strak tijdschema
Hyundai Motorsport Customer Racing Department-manager Andrea Adamo zegt: ‘Acht dagen testen in een periode van twee weken was zwaar voor de auto en het gehele team. Maar we wisten dat dit nodig was om ons strakke tijdschema aan te kunnen houden. De New Generation i20 R5 moet zowel op verharde als onverharde ondergrond even competitief zijn. We hebben met één auto twee set-ups getest. Met een tweede auto zal het proces sneller kunnen verlopen, omdat we nog meer kunnen testen. Een auto voor asfalt en een auto voor gravel.’

Intensief testen
Kevin Abbring en zijn navigator Seb Marshall zullen later deze maand voor het eerst dit jaar deelnemen aan een WRC-rally (in Portugal), begin juni gevolgd door de WK-manche op Sardinië. Zij komen uit voor het Hyundai Mobis World Rally Team. Daarna zullen zij zich met het Customer Racing Department weer intensief bezighouden met het testen en de ontwikkeling van de New Generation i20 R5.

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu