Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Koeien maken vreugdesprongen in de wei bij start van de lente

Datum: dinsdag 22 maart 2016

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 22 maart 2016 -

Sportman Sven Kramer opent boerenseizoen

Vandaag, tijdens de start van de lente, vierde zuivelproducent Campina traditiegetrouw de opening van het boerenseizoen. De kersverse wereldkampioen allround schaatsen Sven Kramer opende de staldeuren voor de koeien, die met veel plezier en bokkensprongen voor het eerst dit jaar weer naar buiten gingen. Op de boerderij van familie Wantenaar uit Soest gaf Sven het startsein.

De eerste weidegang van het jaar
Met het openen van de staldeuren begint bij Coen Wantenaar de periode van weidegang, waarin koeien minstens 120 dagen 6 uur per dag buiten zijn. Iedere boer in Nederland bepaalt zelf het moment van de jaarlijkse weidegang. Boer Coen Wantenaar vertelt: "Melkveehouders kijken ieder jaar uit naar het lenteseizoen, hét seizoen waarin de koeien weer naar buiten gaan. Het is niet alleen een feest voor de koeien, maar zeker ook voor ons. Het is zo'n prachtig Hollands plaatje, koeien in de wei!"

Vreugdesprongen van koeien én kinderen
Voordat de koeien het verse gras betreden, sprongen de 43 leerlingen van basisschool Het Mozaïek uit Houten zich warm op trampolines samen met Sven Kramer, die naast dat hij meervoudig schaatskampioen is bovendien boeren roots heeft. Het trampoline springen is geïnspireerd op de bokkensprongen van de koeien. Naast het boerenseizoen dat wordt geopend op deze dag, is hiermee tevens het buitensport- en speelseizoen geopend. "Mooi om het 'springende' enthousiasme van zowel de kinderen als de koeien te zien. Beiden zijn heel blij dat ze weer lekker naar buiten kunnen en volop kunnen bewegen", aldus Kramer.

Koeien zijn topsporters
"We zijn blij dat Sven met ons het boerenseizoen wil openen", aldus Trix van der Vleuten, Brand Leader Campina. "De drievoudig Olympisch en achtvoudig WK Allround kampioen zet de deuren open voor onze vrolijk springende koeien. Als Campina geloven we in de weidegang om zo de basis te geven voor Nederland en Nederlandse sporters als Sven!"

Beleef het boerenleven
Er is een speciaal lesprogramma ontwikkeld om kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met het boerenleven en te laten zien waar melk vandaan komt. Om het publiek het leven op de boerderij te laten ontdekken, geven 65 boeren op 6 en 16 mei een kijkje achter de schermen van hun bedrijf tijdens de Campina Open Boerderijdagen.

---

FrieslandCampina Branded Netherlands
FrieslandCampina Branded Netherlands is een werkmaatschappij van de business group FrieslandCampina Consumer Products Europe, Middle East & Africa en produceert en verkoopt onder meer melk, zuiveldranken, yoghurts, desserts, koffieverrijkers, kaas en boter, voor consumenten in Nederland.

Koninklijke FrieslandCampina N.V.
Elke dag voorziet Royal FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen uit melk. Met een jaaromzet van 11,3 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de grootste zuivelondernemingen in de wereld.


FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika via eigen dochterondernemingen. Daarnaast worden vanuit Nederland wereldwijd zuivelproducten geëxporteerd. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven in West-Europa. FrieslandCampina verkoopt wereldwijd ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.


FrieslandCampina heeft vestigingen in 32 landen met ruim 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vijf marktgeoriënteerde business groups: Consumer Products Europe, Middle East & Africa; Consumer Products Asia; Consumer Products China; Cheese, Butter & Milkpowder en Ingredients. De vennootschap is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met 19.000 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België een van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. Voor meer informatie: www.frieslandcampina.com


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu