Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Vitesse sterker dan Feyenoord

Datum: dinsdag 12 mei 2015

Bron: Actueel Nieuws

Rotterdam , 12 mei 2015 -

ROTTERDAM - Vitesse blijft in de race voor de derde plaats die rechtstreeks toegang geeft tot Europees voetbal. Feyenoord werd maandagavond in de eigen Kuip met liefst 4-1 verslagen. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog maar twee punten, maar ook AZ heeft nog steeds betere papieren dan Vitesse. Komende zondag valt de beslissing.

Een volle Kuip toonde zijn medeleven aan Patrick Lodewijks van Feyenoord met een indrukwekkende minuut stilte. Vorige week kwam de vrouw van de keeperstrainer bij een verkeersongeluk om het leven.

Feyenoord opende in de eigen Kuip een aantal minuten krachtig, maar onder de indruk was Vitesse niet. De eerste levensgrote kans was voor de Arnhemmers. Een fout van Kongolo bracht Qazaisvili één op één met Vermeer, maar de Feyenoord-doelman bracht spectaculair redding.

Vitesse pakte steeds meer de controle en binnen het kwartier was het wel raak. De sterk spelende Pröpper, nadrukkelijk op het lijstje van PSV, vond Qazaisvili met een listig balletje. De aanvallende middenvelder kreeg opnieuw veel ruimte. Van ruim 20 meter schoot de kleine Georgiër met veel gevoel schitterend raak.

Vitesse heerst

Feyenoord, dat vijf punten meer had dan Vitesse, grossierde onder druk in foute passes en kwam in de eerste 20 minuten niet verder dan een ongevaarlijk schot van El Ahmadi. Vitesse was, onder aanvoering van Davy Pröpper, de baas op het veld en liet bij vlagen ijzersterk voetbal zien.

Feyenoord, samen met AZ de grootste kanshebber voor de derde plaats, kwam er nauwelijks aan te pas. Het trouwe legioen in De Kuip begon dan ook steeds meer te morren. Ondertussen verzuimde Vitesse om de ploeg van ex-Vitessecoach Rutten nog meer pijn te doen. Van der Heijden werd na een flitsende combinatie vrij voor Vermeer gezet, maar Karsdorp kon er nog net tussen komen.

Kolkende Kuip

Geklungel van Van Beek paste precies in het wedstrijdbeeld van het falende Feyenoord. Van der Heijden profiteerde dankbaar en zette Vitesse zelfs op 0-2. Tien minuten later kwam een voorzet van Immers terecht bij Toornsta. Die kapte Pröpper uit, Kashia kwam net te laat en de bal vloog in de kruising (1-2).

De spanning leek daarmee helemaal terug in de kolkende Kuip. Maar Vitesse antwoordde razendsnel en deelde vlak voor rust opnieuw een mokerslag uit. Labyad zag een vrije trap door Vermeer half worden gekeerd. De afvallende bal werd snoeihard binnengeschoten door linksback Achenteh; Vitesse stond na 45 minuten al met 3-1 voor.

Wedstrijd valt stil

Na rust viel het duel stil en had Feyenoord meer balbezit. De Rotterdammers wilden wel, maar de echte overtuiging ontbrak. Vitesse zakte iets in en loerde op een snelle tegenstoot. En dat werkte. McEachran stuurde kort na rust Labyad de diepte in. De aanvaller zag zijn schot over de lat getikt.

Feyenoord ging steeds opportunistischer spelen. Achahbar schoot voorlangs bij Room en dwong de doelman vervolgens tot een redding. Vlak voor tijd dacht Feyenoord op 2-3 te komen, maar scheidsrechter Kuipers keurde de kopbal van Richards af vanwege duwen. Er was echter weinig aan de hand en dus kwam Vitesse goed weg.

De ploeg had twee minuten later opnieuw geluk toen Toornstra via de handen van Room de paal raakte. In de blessuretijd besliste Vitesse de wedstrijd met een snelle counter. Achenteh stuurde Labyad weg die de bal onder Vermeer doorschoof (1-4).

Opstelling Vitesse: Room, Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, McEachran, Qazaishvili (76. Nakamba); Ibarra (74.Wallace), Traore, Labyad.

Bron: Omroep Gelderland


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu