Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Ichomar B. 'de enige Antiliaan die marokkaans kan verstaan'

Datum: woensdag 8 april 2015

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 8 april 2015 -

Inchomar 'de enige Antilliaan die Marokkaans kan verstaan' B. vermoedt dat er gisternacht opnieuw een liquidatiepoging op hem is gepleegd. Op 7 april waren er twee ontploffingen nabij de woning waar B. net was vertrokken in Bos en Lommer. B. heeft tegenover politieagenten verklaard dat het vermoedelijk zelfgemaakte explosieven zijn geweest. De politie zegt niets te hebben aangetroffen wat kan duiden op ontploffingen door explosieven en heeft ook geen noemenswaardige schade ontdekt.

Op 17 augustus 2013 werd er eerder een liquidatiepoging gedaan op B. Inchomar B. had een afspraak met iemand op de Antwerpenbaan in Amsterdam Nieuw-Sloten. Wanneer B. omstreeks 01.15 uur staat te telefoneren wordt hij plotseling beschoten. Ondanks dat hij door meerdere kogels is getroffen weet het slachtoffer bij de woonhuizen te komen aan de Antwerpenbaan. De twee daders begeven zich weer richting het slachtoffer en het slachtoffer wordt opnieuw beschoten. B. wordt meerdere keren getroffen maar overleefde de moordaanslag omdat hij een kogelwerend vest droeg. Het Openbaar Minisiterie heeft het over 'een zeer slecht uitgevoerde liquidatiepoging' in het onderzoek naar de daders.

Na de liquidatiepoging vluchten de daders in een Audi A4 station vanaf de Kortrijk. Waarschijnlijk werd de vluchtauto bestuurd door een derde dader. Dezelfde dag wordt de auto aangetroffen op de Duwweg in Almere. De daders hebben nog een poging gedaan de vluchtauto in brand te steken maar ook dat is mislukt. De Audi A4 Station was op 3 juli gestolen vanaf de Osdorperweg in Amsterdam Nieuw-West. De kentekenplaten zijn op 15 augustus gestolen in Amsterdam Nieuw-West. Zowel het slachtoffer als de gestolen auto en de kentekenplaten zijn te herleiden naar Amsterdam-West.

Tijdens het hoger beroep van de 'Tattoo Killers' werd duidelijk dat Inchomar B. zichzelf uit het ziekenhuis had ontslagen na de mislukte moordaanslag. 'Ondanks de verwondingen door de aanslag op zijn leven heeft meneer B. zichzelf vorige week uit het ziekenhuis ontslagen en is hij met onbekende bestemming vertrokken', zei de procureur-generaal. Inchomar B. weigerde echter te verklaren wie de daders of de opdrachtgever(s) zijn van de liquidatiepoging op hem. Officier van justitie Sabine Tammes heeft Inchomar B. toen laten gijzelen door de rechter-commissaris op 15 mei 2014. B. zou een 'een weigerachtige getuige' zijn. Inchomar verklaarde dat hij niet kan zeggen wie de vermeende betrokkenen achter de liquidatiepoging zijn omdat hij zichzelf dan zou belasten. Volgens B. is een eerder gepleegd misdrijf het motief achter de moordaanslag op hem.

Inchomar B. werd na de eerste liquidatiepoging veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf voor vuurwapenbezit en het bedreigen van rechercheurs. Tijdens zijn detentie zou volgens de directie van de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn informatie zijn binnengekomen dat Inchomar B. binnen de inrichting de Amsterdammer Saïd el K. zou willen liquideren. Zowel B. als el K. werden in de isolatiecel geplaatst in verband met de 'orde, rust en veiligheid' binnen de inrichting. De gedetineerden gingen in beklag tegen de opgelegde maatregel en werden door de Raad voor Strafrechttoepassing en Jeugdbescherming (RSJ) in het gelijk gesteld. Saïd el K. is veroordeeld voor poging tot moord Youssef Bensellam. K. heeft op 27 juni 2012 Youssef Bensellam door zijn nek en rug geschoten terwijl het slachtoffer in een geleende Volkswagen Golf bij café The Corner aan het Scheldeplein zat (zie onderstaande foto).

Over het incident op 7 april zegt Inchomar: 'Misschien hoopten ze gisteren dat ik na die knallen zou komen kijken wat er aan de hand was, om me neer te schieten. Het is toeval dat ik even bij mijn vrouw en kind was, want ik woon daar niet. Ze moeten mijn gezin met rust laten en de buren ook'. Volgens Inchomar B. hebben de daders zich ook vergist in de woning. 'Die deuren zitten vlak bij elkaar. Die buurman is een aardige, zieke man van zeventig met een rollator. De politie denkt dat ik zelf iemand wil wegmaken en heeft me al drie, vier keer gezegd dat ik moet stoppen, maar ik ben nergens mee bezig. Als ik een kogelwerend vest draag, wordt dat in beslag genomen en in een gepantserde auto rijden mag ook niet', aldus Inchomar. Dat de daders zich vergissen in de woning is niet opmerkelijk want het is eerder al een aantal keren gebeurd dat ze tijdens dit conflict ook de verkeerde hebben doodgeschoten.

In onderzoek 13Nabas komen behalve de tweelingbroers Saïd en Achmed el K. ook twee verdachten voor uit de Staatsliedenbuurt-zaak: Hamza B. en Anouar B. De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) heeft destijds informatie binnengekregen van een informant. 'Popeye, Mootje, Hamza en een onbekende zijn gewapend met vuurwapens op zoek naar De Twins uit de Kinkerbuurt en een man genaamd Boris die ze verdenken van deze schietpartij (op Youssef Bensellam - redactie Crimescene.PRO). Indien de Twins en Boris getraceerd zijn, worden zij ontvoerd en gemarteld. Als zij verantwoordelijk zijn voor de schietpartij dan worden zij doodgeschoten', aldus de informant.

In afgeluisterde telefoongesprekken word gezegd dat kickbokser Hamza B. één van de tweelingbroers ''een pakkie heeft gegeven' maar ook een klap heeft teruggekregen op zijn oog. Een Marokkaan bijgenaamd Whopper stond met Youssef Bensellam te praten toen deze plotseling werd neergeschoten. Saïd el K. stond ineens naast de auto. 'Het moment kan ik me goed herinneren, daarna heb ik mijn bewustzijn verloren', aldus Bensellam. Wopper vertrekt na de mislukte moordaanslag naar Marokko en laat in een afgeluisterd telefoongesprek duidelijk weten dat hij angst heeft als medeplichtige te worden gezien. Deze Whopper is in het onderzoek als getuige kortstondig gegijzeld geweest door de rechter-commissaris.

Maar er is meer CIE-informatie binnengekome via een informant over de 'wetten van de straat' onder Marokkaanse criminelen. 'De tweelingbroers Saïd en Achmed el K. hebben altijd tasjes bij zich met vuurwapens. Saïd heeft Youssef neergeschoten. Achmed heeft na de schietpartij gezegd: 'Wat heb je gedaan?!' Saïd antwoordde vervolgens dat mensen moeten weten wie ze zijn. Ze moeten niet over ons heenlopen' Hamza B. (onderstaande foto rechts) en Anouar B. zouden de moorden in de Staatsliedenbuurt hebben gepleegd in opdracht van de inmiddels geliquideerde Gwenette Martha.

Tijdens de liquidaties op 29 december 2012 zat Gwenette Martha overigens in voorlopige hechtenis. Op 31 oktober 2012 was hij aangehouden met een aantal personen op verdenking van het voorbereiden van een liquidatie. Het Openbaar Ministerie had zelfs de naam van het voorgenomen slachtoffer genoemd: Benaouf A. Behalve Gwenette Martha werden ook Dennis L. én Inchomar B. aangehouden. Khalid J. werd eveneens aangehouden maar is inmiddels ook geliquideerd. De verdachten zijn overigens allemaal uit voorlopige hechtenis ontslagen omdat justitie niet kon bewijzen dat ze daadwerkelijk een liquidatie aan het voorbereiden waren.

Bron: Crimeschene Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu