Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Politie verricht aanhoudingen en invallen in verband met onderzoek georganiseerde hennepteelt

Datum: woensdag 11 maart 2015

Bron: Actueel Nieuws

Apeldoorn , 11 maart 2015 -

Apeldoorn - Dinsdag 10 maart is een groot aantal invallen gedaan in een omvangrijk onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. In totaal zijn acht kwekerijen ontmanteld in Apeldoorn, Wapenveld, Epe en Barneveld. In Apeldoorn werd de inventaris van een growshop in beslag genomen en er zijn vijftien aanhoudingen verricht, waarvan zes verdachten in verzekering zijn gesteld.

Het onderzoek van de politie is opgestart naar aanleiding van het vermoeden, dat de eigenaren van een growshop aan de Gijsbrechtgaarde in Apeldoorn zich bezighielden met de handel in softdrugs. Gaandeweg kwam er zicht op telers waarmee zij samenwerkten.

Aanhoudingen

Tijdens de politieactie werden de eigenaren van de growshop, een man en vrouw uit Apeldoorn, aangehouden. Ook twee inwoners uit Dronten, bij wie in hun bedrijfsauto een grote hoeveelheid gedroogde hennep werd aangetroffen, zijn aangehouden. In de hennepkwekerijen in Barneveld, Wapenveld, Epe en Apeldoorn werden in totaal negen mensen aangehouden.

Zoekingen

In Apeldoorn zijn op zes adressen zoekingen verricht. In vijf woningen/schuren (Markrichtersveld, Hoenderparkweg, Molenstraat centrum, Kruizemuntstraat, Canadalaan) werd een kwekerij aangetroffen en ontmanteld. In één woning was sprake van een kwekerij die in voorbereiding was. Ook vond een zoeking plaats in de woning van de growshop-eigenaren en de growshop zelf. In dit laatste pand zijn alle spullen in beslag genomen.

Aangetroffen hennep

Achter de growshop werd een bedrijfsauto aangetroffen met in totaal 18,2 kilo gedroogde hennep. In het pand zelf werd ongeveer 2 kilo hennep aangetroffen.

Diefstal stroom

In de growshop en in de woning van de eigenaren bleek met de stroomvoorziening te zijn geknoeid. Beide panden zijn door de energieleveranciers afgesloten van stroom.

Andere ontmantelingen

In Wapenveld en Epe zijn op twee locaties kwekerijen ontmanteld. Aan het Koepad in Epe trof de politie in een schuur ongeveer 250 planten aan. Aan de H.C. van de Houven van Oordtstraat trof de politie kweekruimtes op een zolder en in een schuur. Hier ging het om ruim 300 planten. Op deze locatie werd de stroom bovendien illegaal afgetapt.
In Barneveld werd in een woning een kwekerij ontmanteld en hier zijn zo’n 350 planten aangetroffen, terwijl de stroom ook hier illegaal was afgetapt.

Beslag

Bij de growshop is beslag gelegd op vier voertuigen; twee personenauto’s (BMW en Mercedes), een grote bedrijfsbus en een kleinere bedrijfsauto.

Daarnaast werden op andere locaties nog twee auto’s in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op een groot geldbedrag dat in de growshop is aangetroffen. In het kader van de nieuwe drugswetgeving, waarbij voorbereidingshandelingen om softdrugs te telen strafbaar wordt gesteld is de complete inventaris van de growshop in beslag genomen. In de woning werd eveneens een groot geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen.

Misdaad mag niet lonen!

Daarom doet de overheid er alles aan om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogencompenseren we waar nodig eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont.

Risico’s

Hennepkwekerijen brengen grote veiligheidsrisico’s met zich mee voor de omgeving. Jaarlijks ontstaan bij het kweken van hennep branden door kortsluiting of oververhitting. Ook ontstaat er overlast door waterlekkage, stank en schimmelvorming. Vaak wordt de stroom illegaal afgetapt en worden de inkomsten uit de verkoop van hennep verzwegen.

Ondermijning

Door de hoge opbrengsten van hennep bestaat het gevaar van vermenging van onder- en bovenwereld van de Nederlandse samenleving. Dit heet ondermijning. Illegale activiteiten zoals hennep kweken, zijn niet uitvoerbaar zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Mede hierdoor is het optreden van de politie gericht op het ‘afpakken’ van (al dan niet financiële) middelen verkregen uit dit soort criminele activiteiten.

Bron: Politie.nl



Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu