Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Daders liquidatie Mohammed Alarasi brachten hem in verband met een ripdeal in 2014

Datum: woensdag 11 maart 2015

Bron: Actueel Nieuws

Amersfoort , 11 maart 2015 -

De recherche denkt dat Mohammed Alarasi op maandagavond 20 januari 2014 is doodgeschoten omdat de daders hem hebben aangezien voor één van de betrokkenen bij een ripdeal op 14 oktober 2013 in Soesterberg. Samir Jabli was betrokken bij het drugsconflict en deze met een verzonnen reden gevraagd naar sportschool Fight en Power Academy te komen in Amersfoort. Dat was drie dagen voor de liquidatie van Mohammed Alarasi. Jabli had op 17 januari 2014 bij de sportschool een ontmoeting met een Marokkaan. Jabli zou aan die ontmoeting 'een slecht gevoel hebben overgehouden'.

Op 18 januari 2014 omstreeks 17.45 uur zag Samir Jabli dat een onbekende man hem volgde. Eerst werd de lichtgetinte man met een Surinaams of Hindoestaan uiterlijk gezien bij de McDonalds en later bij de Total Benzinepomp in Amersfoort. Toen Jabli daarna naar de woning van zijn ouders ging aan de Leonardo da Vincistraat werd hij gewaarschuwd dat iemand is gezien met een bivakmuts op in een BMW. Jabli kwam daarna in contact met de recherche maar wilde na dat gesprek niets meer met de politie te maken hebben. Een surveillanceauto van de politie achtervolgde de auto die omschreven werd door Jabli maar kon deze niet meer achterhalen. Het ging om een BMW M3 serie met het kenteken 13-XV-ND. Dit waren vervalste kentekenplaten.

Wanneer Mohammed Alarasi op maandagavond 20 januari 2014 sportschool de Pellikaan uitkomt rennen twee mannen zijn richting op en beginnen te schieten. Het slachtoffer probeerde nog te ontkomen toen hij de mannen zag aankomen. Alarasi overleed vrijwel meteen na de moordaanslag. De moordenaars zijn vervolgens gevlucht in een BMW 550i waarvan een derde persoon de bestuurder was. Kort na de liquidatie werd de vluchtauto uitgebrand aangetroffen aan de Larikslaan in Leusden. De vluchtauto was gestolen op de Sleutelbaarssingel in Den Haag. Vanaf de Larikslaan zijn de daders vermoedelijk gevlucht in een BMW 3-serie type E90. Ongeveer drie maanden later werd er BMW 3-serie E90 aangetroffen aan de Henegouwen in Utrecht. Het onderzoeksteam denkt dat dit mogelijk de twee vluchtatuo van de daders is.

Door getuigenverklaringen is een compositietekening gemaakt van één van de moordenaars van Alarasi. Het is een lichtgetinte man van vermoedelijk 25-jaar. Alarasi is waarschijnlijk geliquideerd omdat de moordenaars een ernstige fout hebben begaan. Het voorgenomen slachtoffer was vermoedelijk de 38-jarige Samir Jabli. Over 'het slechte gevoel' dat hij had na de ontmoeting bij sportschool Fight en Power Academy zei een familielid van Jabli: 'Samir was ergens bang voor. Hij parkeerde zijn auto nooit op dezelfde plaats en kwam altijd via de achterdeur bij zijn ouders binnen. Hij was afwisselend in Amsterdam, Amersfoort, Spanje en Marokko'. Die angst was niet ongegrond want op 1 december 2014 werd Samir Jabli omstreeks 02.45 uur geliquideerd in een auto aan de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort. Omstreeks 03.00 uur wordt wéér een gestolen BMW 5-serie Touring stationwagen zonder kentekenplaten uitgebrand aangetroffen op de Abel Tasmanlaan in Baarn. Vermoedelijk is deze BMW gebruikt door de daders van de moord op Jabli (Samir Jabli is op onderstaande foto aangehouden door het arrestatieteam in een eerder onderzoek).

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat er dezelfde dag van de ripdeal nog een gesprek is geweest tussen meerdere personen bij coffeeshop Freetime in Amersfoort. Volgens de recherche zijn de andere betrokkenen bij de ripdeal autochtone Nederlanders. Tevens heeft de recherche aanwijzingen dat de liquidatie van voormalig topkickbokser Tarik El Idrissi (31) op 31 januari 2014 geliquideerd in de Den Helderstraat in Amsterdam-Noord te linken is aan de eerdere moorden op Jabli en indirect Alarasi. De moordenaars van El Idrissi maakten gebruik van een Golf GTI die later uitgebrand is teruggevonden in de Hilverbeekstraat. Dat is op zeer korte afstand van de Den Helderstraat waar El Idrissi is doodgeschoten. De Golf GTI is gestolen op 30 januari 2014 in de Cas Orthuyskade in IJburg-West in Amsterdam. Op onderstaande foto staan de mannen die het gesprek met betrekking tot de ripdeal hebben bij coffeeshop Freetime in Amersfoort.

Op welke manier El Idrissi betrokken is geweest bij bepaalde zaken wil de recherche uit onderzoeksbelang momenteel geen mededelingen doen. Samir Jabli is meerdere keren betrokken geweest bij ripdeals en het oplichten van zware criminelen. Het is tevens bekend dat Samir Jabli omging met Anouar B. die momenteel in voorlopige hechtenis verblijft voor de Staatsliedenbuurt-moorden.

Bron: Crimeschene Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu