Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Politie doet onderzoek liquidatie Mohammed Alarasi

Datum: dinsdag 10 maart 2015

Bron: Actueel Nieuws

Amersfoort , 10 maart 2015 -

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de liquidatie van Mohammed Alarasi (foto rechts) op 20 januari 2014 voor sporthal de Pellikaan in Amersfoort heeft nieuwe aanwijzingen waardoor ze deze moord linken aan de liquidatie van kickbokser Tarik El Idrissi en Samir Jabli. De foto van Mohammed Alarasi is overigens gemaakt in het zwembad Myah Bay in Marrakech.

Voormalig topkickbokser Tarik El Idrissi (31) werd op 31 januari 2014 geliquideerd in de Den Helderstraat in Amsterdam-Noord. De daders maakten gebruik van een Golf GTI die later uitgebrand is teruggevonden in de Hilverbeekstraat. Dat is op zeer korte afstand van de Den Helderstraat waar El Idrissi is doodgeschoten. De Golf GTI is gestolen op 30 januari 2014 in de Cas Orthuyskade in IJburg-West in Amsterdam.

Samir 'Babbel' Jabli wordt op 1 december 2014 in een auto op de Hendrick de Keyserlaan in Amersfoort doodgeschoten. Jabli (38) werd omstreeks 02.45 uur voor de woning van zijn ouders geliquideerd. Om 03.00 uur wordt een gestolen BMW 5-serie Touring stationwagen zonder kentekenplaten uitgebrand aangetroffen op de Abel Tasmanlaan in Baarn. Jabli wordt een aantal dagen voor de liquidatie van Mohammed Alarasi nabij de woning van zijn ouders aangehouden omdat de politie hem verdenkt van een inbraak. Jabli legt de politie uit dat hij gevlucht is omdat er een BMW opvallend langs de woning van zijn ouders is gereden. Wanneer Jabli in de handboeien in de surveillanceauto zit komt de BMW opnieuw langsgereden. Met Jabli in de surveillanceauto begint de politie een achtervolging maar kan de BMW niet meer achterhalen.

Een familielid van 'Babbel' zei daarover: 'Samir was ergens bang voor. Hij parkeerde zijn auto nooit op dezelfde plaats en kwam altijd via de achterdeur bij zijn ouders binnen. Hij was afwisselend in Amsterdam, Amersfoort, Spanje en Marokko'. Ook de daders van de moord op de 22-jarige Mohammed Alarasi gebruikten als vluchtauto een BMW. De gestolen BMW 550i werd na de liquidatie uitgebrand aangetroffen op de Larikslaan in Leusden. Op de Larikslaan heeft een getuige de daders zien overstappen in vermoedelijk wéér een BMW. Ditmaal waarschijnlijk een BMW 3-serie type E90.

Uit verschillende getuigen verklaringen heeft de politie inmiddels een compositietekening kunnen samenstellen van de bestuurder van de vluchtauto die gebruikt is bij de liquidatie van Alarasi. Deze compositietekening zal dinsdag 10 maart worden getoond in het programma Opsporing Verzocht. Alarasi en Jabli waren bekenden van elkaar maar de liquidatie op 20 januari 2014 is waarschijnlijk een vergissing van de daders geweest. Niet Mohammed Alarasi maar Samir Jabli moest worden geliquideerd. Door een persoonsverwisseling en daardoor het slecht uitvoeren van de liquidatie werd Mohammed Alarasi het slachtoffer.

Alarasi had kort voordat hij werd doodgeschoten op Facebook zijn sportschool nog een 'like' gegeven. Alarasi was zeer geliefd onder vrienden, familie en bekenden. Kort na de liquidatie kwamen ook ongeveer honderd bekenden van het slachtoffer naar de plaats delict. Op 24 januari hadden ruim 2000 gelovigen in de El Fath moskee in Amersfoort het een gebed verricht voor de doodgeschoten Alarasi. Vanwege de ongekende belangstelling moest de politie het verkeer nabij de moskee regelen.

De geliquideerde 31-jarige Tarik El Idrissi is op 7 februari begraven in Dar El-Kebdani in Marokko. Evenals tijdens het gebed voor El Idrissi in Masjid al Oemma (El Ouma Moskee) aan de Postjesweg in Amsterdam-West waren er tijdens zijn begrafenis ook honderden mensen aanwezig. Tarik El Idrissi laat een vrouw en drie kinderen achter. De vermoedelijke vluchtauto (zie foto)van de moordenaars van El Idrissi stond een langere periode op een parkeerterrein van het politiebureau aan de Johan Huizingalaan. Precies tegenover het gebouw van AT5.

Samir Jabli is meerdere keren betrokken geweest bij ripdeals en het oplichten van andere zware criminelen. Het is tevens bekend dat Samir Jabli omging met Anouar B. die momenteel in voorlopige hechtenis verblijft voor de Staatsliedenbuurt-moorden. Ook de liquidatie van kickbokser Tarik El Idrissi is door het onderzoeksteam gelinkt aan de moorden op Alarasi en Jabli. Op welke manier El Idrissi betrokken is geweest bij bepaalde zaken wil de recherche geen mededelingen doen. Om duidelijkheid te krijgen in de zaak-Alarasi heeft de Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland een beloning uitgeloofd van €15.000 voor de tip die naar de daders kan leiden van deze moord.

Bron: Crimeschene Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu