Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Ashraf Sekkaki blijft voor problemen zorgen

Datum: vrijdag 20 februari 2015

Bron: Actueel Nieuws

Buitenland , 20 februari 2015 -

Het was een moeilijke periode voor moeder Faysa El Azouzi kort nadat haar zoon Ashraf Sekkaki met behulp van een helikopter was ontvlucht uit de penitentiaire inrichting in Brugge. ‘Van al mijn kinderen is alleen Ashraf een probleem’, zei Faysa destijds. Bankovervaller Ashraf Sekkaki was de eerste verdachte minderjarige die volgens het volwassenen strafrecht is veroordeeld in Belgie. Ashraf werd na zijn ontvluchting in Brugge opnieuw aangehouden in Marokko. Maar ook daar weet hij te ontvluchten met behulp van zijn broer Norsaïd en zijn halfzus Laila. Op 22 november 2010 vlucht Ashraf Sekkaki uit de penitentiaire inrichting in Oudja.

In die periode gaat het fout met de andere kinderen van Faysa. Vader Mohammed Sekkaki is overleden aan een ernstige ziekte. De familie is oorspronkelijk afkomstig uit het Marokkaanse Al Hoceima, maar wonen al jarenlang in het Belgische Mechelen in een achterstandsbuurt nabij de E19.

Dochter Farah begint zich ineens zeer gewelddadig te gedragen. Farah mishandeld haar overbuurman waarna hij zijn woning is in gevlucht. Farah werd kort na de mishandeling aangehouden door de politie maar toen ze de volgende dag werd heengezonden ging ze rechtstreeks naar de woning van de overbuurman. Ze sloeg op de ramen en riep dat de man naar buiten moest komen. Op 19 september 2010 moest de agressieve Farah zich verantwoorden voor de rechtbank nadat ze haar buurman mishandeld had. Farah Sekkaki is tempramentvol en heeft meerdere keren iemand mishandeld. Op 18 juli had Farah een andere man mishandeld in het stadsdeelkantoor in Duffel omdat ze zich ‘verraden’ voelde. Daarom had ze de man geslagen. Ook toen ze hoogzwanger was had ze een verkoopster op de markt in elkaar geslagen. Farah kreeg uiteindelijk een voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. Farah mocht niemand meer in elkaar slaan tot 19 september 2013.

Broer Norsaïd (zie bovenstaande foto) werd aangehouden omdat hij Ashraf hag geholpen met de ontvluchting uit de penitentiaire inrichting in Oudja. Nasr-Eddine Sekkaki heeft destijds een 16-jarige meisje bij haar school in Turnhout ontvoerd. Toen zijn Roemeense vriendin om 12.00 uur de school verliet werd ze met geweld door haar ex-vriend Nasr-Eddine meegenomen in zijn Mercedes. Nasr-Eddine Sekkaki werd later in het hotel aangehouden door een arrestatieteam.

Maar het is vooral Oualid Sekkaki die de laatste jaren constant voor problemen blijft zorgen. Op 28 februari 2014 was Oualid betrokken bij een autodiestal in de omgeving van het Shell-benzinestation op de hoek van de Overheide met Antwerpsesteenweg in Mechelen. Het slachtoffer werd met een moersleutel geslagen. 'Er ontstond een schermutseling waarbij het slachtoffer een klap met een moersleutel moet incasseren. Hij liep een hoofdwonde op', zei Nele Poelmans van het Mechelse parket. Oualid Sekkaki werd echter niet aangehouden en was een periode voortvluchtig.

Dat het niet om een normale autodiefstal ging werd op 6 maart 2014 duidelijk toen zus Farah door vier vrouwen een aantal uren werd gegijzeld en mishandeld. Farah werd gedwongen in een auto plaats te nemen. De vier vrouwen zouden het Farah enkele rake klappen hebben toegediend en haar in de auto met een vuurwapen hebben bedreigd. Er werd helemaal naar Charleroi en terug gereden waarbij ook doodsbedreigingen werden geuit met betrekking tot Oualid Sekkaki.

Maar Farah Sekkaki ontvoeren kan niet zonder gevolgen blijven. Op 17 maart werd een woning een aantal keren beschoten in de Schijfstraat in Mechelen-Noord. De woning is van de Marokkaanse familie EL K. die op dat moment een gewelddadig conflict heeft met de familie Sekkaki. De gewelddadige autodiefstal door Oualid en de gijzeling van Farah hadden ook betrekking op het langslepende conflict tussen de Marokkaanse families.

Oualid blijft zich bezighouden met criminaliteit en moet zich ook regelmatig verantwoorden voor de rechtbank. Oualid, die ooit een overval voorbereidde op Walter Grootaers en diens vrouw Nicole Plas in Lier, moest 27 december 2014 met Zohair S. terechtstaan voor de correctionele rechtbank nadat ze op 2 oktober op de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg werden tegengehouden bij een politiecontrole. Politieagenten hadden behalve 1000 euro ook goederen aangeroffen die de verdachten linkten aan een inbraak in sporthal De Lichten in Booischot. Oualid wist weer van niets en kwam van nergens.'Mijn cliënt beweert niet in Heist te zijn geweest op dat moment', aldus zijn advocaat. Opvallend is dat Oualid, evenals broer Ashraf, telkens weet te ontvluchten aan de politie. Tijdens de verkeerscontrole gaf Oualid volgens de officier van justitie de naam op van een broer om vervolgens te kunnen ontkomen. Het was pas nadat die broer werd aangehouden dat de juiste identiteit van de verdachte bekend werd.

Voor moeder Faysa El Azouzi is het te hopen dat ook Oualid gaat inzien dat criminaliteit hem alleen maar in de problemen heeft gebracht. Moeder Faysa El Azouzi zei destijds na de ontvluchting van Ashraf: 'Ik hoop echt dat mijn Ashraf ergens een nieuw leven kan starten. Zonder geweld en misdaden. Dan ben ik ook gelukkig. Ze hebben nog nooit iemand vermoord. Allah beschermt mijn kinderen en ik hoop dat Hij dat zal blijven doen’. Faysa el Azouzi geloofde destijds oprecht dat het nog goed zal komen met haar kinderen.

Bron: Crime scene.Pro
Filmbron: Nieuwsoverzicht


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu