Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Politie moet geen succes claimen over rug van verdachten

Datum: vrijdag 20 februari 2015

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 20 februari 2015 -

De vier Marokkanen die op 1 februari door een arrestatieteam werden aangehouden op verdenking van liquidatieplannen zijn slechts 20 en 21 jaar. Het strafblad van de verdachten bestaat uit delicten zoals belediging, winkeldiefstal, brandstichting en openlijk geweld. Toch verdenken politie en justitie de vier verdachten, drie uit Amsterdam en één uit Almere, van het voorbereiden van een liquidatie en werden ze na een spectaculaire undercoveractie aangehouden.

Vrijdag 6 februari worden in Amsterdam opnieuw verdachten aangehouden met automatische vuurwapens en handgranaten in hun bezit. Deze drie verdachten zouden volgens politie en justitie ook plannen hebben gehad om een liquidatie te plegen. Tijdens doorzoekingen in het kader van de twee onderzoeken worden kogelwerende vesten, automatische vuurwapens, , handvuurwapens, handgranaten en riotguns aangetroffen.

De aanhouding maakt ook meteen het probleem duidelijk waar jongerenwerkers politie en justitie zich zorgen over maken. Huurmoorden worden tegenwoordig niet meer gepleegd door beroepscriminelen maar door nauwelijks volwassen jongeren die zich nooit eerder hebben beziggehouden met zware criminaliteit. Blijkbaar kunnen zware criminelen zeer eenvoudig 'hangjongeren' rekruteren voor het plegen van huurmoorden. Hoofdcommissaris van de politie Amsterdam, Pieter Jaap Aalbersberg, zegt bevestigt dat in het AT5 programma 'Het Verhoor'. Aalbersberg maakt zich ernstig zorgen maakt over de nieuwe generatie van liquidatieplegers (zie onderstaande video).

De afdeling zware criminaliteit (zwacri) van de politie Amsterdam kreeg informatie dat er plannen waren om een liquidatie te plegen. Voor de liquidatie zou een BMW 335D zijn gestolen. De recherche weet de BMW 335D te traceren buiten Amsterdam. Met toestemming van de officier van justitie besluiten de rechercheurs tot het inzetten van bijzondere opsporingsmethoden. Wanneer het observatieteam (OT) constateert dat er een kalashnikov en andere automatische vuurwapens in de gestolen auto liggen worden deze niet in beslag genomen door de politie. De politie besluit de automatische vuurwapens onklaar te maken en ze weer in de gestolen auto te leggen.

Het observatieteam ziet dat op 1 februari 's nachts twee verdachten wegrijden met de gestolen BMW. Twee andere verdachten rijden daar achteraan met een Citroën. Een politiehelikopter maakt ook onderdeel uit van de observatie en volgt ongemerkt de twee auto's vanuit de lucht. Wanneer de auto's vanaf de Ring A10 de afslag nemen naar Amsterdam-West neemt het arrestatieteam (AT) de regie over van het OT. In de Knokkestraat (Amsterdam Nieuw-West) wordt de BMW klemgereden door het arrestatieteam. Een verdachte stapt uit de gestolen auto met een automatisch vuurwapen en richt daarmee op de politieagenten. Leden van het arrestatieteam hebben deze verdachte toen neergeschoten. Hij werd meerdere keren getroffen en ligt nog steeds in een ziekenhuis.

De tweede inzittende kan echter vluchten maar wordt op het Liedekerkeplantsoen gearresteerd. De Citroën is eveneens klemgereden en ook deze verdachten zijn aangehouden. De politie heeft inmiddels verschillende criminelen gewaarschuwd dat er plannen zijn om hun te liquideren. Deze criminelen kwamen uit het onderzoek tegen de vier verdachten naar voren als het mogelijke slachtoffer van verijdelde liquidatie.

Het Openbaar Ministerie gaf vandaag tijdens een persconferentie gedetailleerde informatie over de aanhouding van de vier verdachten in de Knokkestraat. Vandaag zijn namelijk alle beperkingen opgeheven die de verdachten waren opgelegd. Tijdens de persconferentie werd tevens bekendgemaakt dat het viertal van plan was een liquidatie te plegen. Advocaat Sander Janssen staat één van de verdachten bij als raadsman. 'Ik vind het heel prematuur dat nu vermoedens als conclusies worden gebracht. Wat ze van plan waren is nog volop onderwerp van onderzoek, dus het is niet verstandig om daar nu al uitspraken over te doen. Mijn cliënt heeft ook gezegd dat er van een liquidatieplan absoluut geen sprake is. Hij heeft verklaard dat ze de auto op gingen halen en ergens parkeren. Meer niet', aldus Janssen tegen AT5 (zie bovenstaande video).

Het is overigens niet de eerste keer dat rechercheurs van de afdeling Zware Criminaliteit deze bijzondere opsoringsmethode toepassen bij een gestolen auto waarin automatische vuurwapens lagen. Op donderdag 14 november werden drie verdachten aangehouden door een arrestatieteam nadat ze in een gestolen auto met automatische vuurwapens onderweg waren vanuit Amsterdam richting Arnhem.

De recherche had het vermoeden dat de gestolen auto gebruikt zou worden bij een liquidatie. De auto stond met duplicaat kentekenplaten geparkeerd op het Marchanthof in Amsterdam Nieuw West. De politie heeft toen afluisterapparatuur aangebracht in de gestolen auto en vervolgens geobserveerd. De verdachten zijn inmiddels veroordeeld omdat politie en justitie tot de conclusie kwamen dat ze een overval wilden plegen op een juwelierszaak. Een veroordeelde dader (Ali) is een jongere broer van Staatsliedenbuurt-verdachte Anouar B. alias Popeye. - See more at: http://www.crimescene.pro/am018675-marokkaanse-verdachten-liquidatieplannen-aangehouden-na-spectaculaire-undercoveractie.html#sthash.itpwUpDS.dpuf

Bron: Crime scene.Pro

Filmbron: Olim Bajmat


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu