Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Vrouw doodgeschoten op de Pieter van der Werfstraat in Amsterdam - Update!!

Datum: donderdag 15 januari 2015

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 15 januari 2015 -

Donderdag 15 januari 2015 | 10:20

De 60-jarige vrouw die gisteravond omkwam bij een schietpartij in Geuzenveld, zou in de woning waarop geschoten werd, samenwonen met een man. Dat zeggen buurtbewoners tegen AT5.

Volgens de onderburen van het slachtoffer zou de man regelmatig op het balkon zijn sigaretten roken. Een 60-jarige vrouw werd gisteren, terwijl zij op het balkon stond, onder vuur genomen en raakte daarbij dodelijk gewond. Buurtbewoners vertelden gisteravond hoe zij zagen dat hulpdiensten de vrouw op het balkon probeerden te reanimeren.

Het complex waarin de vrouw woonde, was pas negen maanden oud, bewoners zeggen daarom de vrouw niet heel goed te kennen. Wel melden de onderburen van de vrouw dat het slachtoffer drie dochters en een kleinkind heeft die haar regelmatig bezochten. Diezelfde onderburen weten ook te vertellen dat er kort voor de schietpartij een vrouw vanuit de woning in paniek is komen aanbellen en om hulp heeft gevraagd. Het is niet duidelijk of dat het slachtoffer geweest is.

Donderdag 15 januari 2015 | 08:21

De politie heeft tegenover AT5 bevestigd dat het slachtoffer van de schietpartij in Geuzenveld een 60-jarige vrouw is. Zij is geen bekende van de politie.

De vrouw stond gisteravond op het balkon van een woning aan de Pieter van der Werfstraat toen zij vanaf de straat beschoten werd. Reanimatiepogingen van hulpdiensten mochten niet meer baten, de vrouw is overleden aan haar verwondingen.

Verder meldt de politie dat er kort na de schietpartij een brandende auto aangetroffen is aan de Bob Hope. De recherche houdt er rekening mee dat het om een vluchtauto gaat. De politie vraag iedereen die iets gezien heeft van het schietincident contact op te nemen.

UPDATE: 9.30 uur Volgens buurtbewoners is het slachtoffer een alleenstaande vrouw en zou zij in het gebouw wonen. Bewoners zeggen ook dat de vrouw twee dochters heeft en een kleinkind van wie zij af en toe bezoek kreeg.

Donderdag 15 januari 2015 | 07:46

Kort na de schietpartij van gisteravond op de Pieter van der Werfstraat in Geuzenveld zagen buurtbewoners hoe een neergeschoten persoon op het balkon van een woning gereanimeerd werd. Tegenover AT5 reageert de buurt geschokt op de aangerichte chaos.

'Op een gegeven moment hoorde ik schoten van ongeveer vijf seconden lang. Ik rende meteen naar buiten toe. Ik zag glas op de grond liggen. Toen ik omhoog keek zag ik dat het balkon helemaal verwoest was', zo zegt een buurtbewoner. Een andere bewoner zegt tegen AT5: 'Ik zat thuis op de bank en ik hoor in één keer "bam bam bam bam". Toen ging ik kijken en zag ik allemaal politie en glas liggen en weet ik allemaal wat.' Op de vraag of de schoten klonken als het geluid van een machinegeweer zegt een buurtbewoner 'Ja als zo'n AK-47 (...) ja ik denk dat hij helemaal leeg is '.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse volgens een bewoner begonnen zij meteen aan een reanimatiepoging: 'De politie was daar aangekomen met hun zaklampen en ik zag dat ze onmiddellijk een persoon gingen reanimeren. Die is van onderen beschoten.'

Kort na de knallen zagen getuigen auto's wegrijden: 'Ik heb twee auto's zien wegrijden. Ja ik zag ze wegrijden en ze gingen allemaal een andere kant op.'

Bij de schietpartij is één persoon om het leven gekomen, de politie kan nog niet zeggen of het om een liquidatie gaat.

Woensdag 14 januari 2015 | 22:25

Bij een schietpartij op de Pieter van der Werfstraat in Geuzenveld is vanavond één dode gevallen. Het slachtoffer lag op het balkon van een van de appartementen van een complex aan die straat.

Dat bevestigt de politie aan AT5. Ze kunnen op dit moment nog niets zeggen over de toedracht en over de identiteit van het slachtoffer.

'Ik hoorde een stuk of zeven schoten', vertelt een man die aan de andere kant van de stad woont, maar die op dat moment zijn vriendin in Geuzenveld aan de lijn had. Vervolgens hoorde hij mensen schreeuwen. Andere omstanders spreken zelfs van tien tot veertien schoten. De straat ligt bezaaid met glas, in ruiten van appartementen en auto's zouden kogelgaten zitten.

Lees in het liveblog hieronder wat er precies gebeurde.

Liveblog
22.33 uur: Een traumaheli is op dit moment op weg naar een appartementencomplex op de Pieter van der Werfstraat omdat daar in het complex een gewonde zou liggen. Het is niet duidelijk of het om een slachtoffer van de schietpartij gaat.

22.44 uur: Verschillende bronnen melden dat er met een automatisch wapen, mogelijk een AK-47, zou zijn geschoten. Er zou een slachtoffer overleden zijn.

22.54 uur: In Osdorp, op de Ben Hope, is een brandende auto aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vluchtauto van de schutters.

23.00 uur: Direct na de schietpartij zag een omstander een man wegrennen.

Bron: AT5
Filmbron: Michel van Bergen


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu