Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Neparts voor rechtbank Arnhem

Datum: woensdag 14 januari 2015

Bron: Actueel Nieuws

Arnhem , 14 januari 2015 -

De Huissense neparts Fred B. staat vanochtend voor de rechter in Arnhem. Hij zou onbevoegd medische handelingen hebben uitgevoerd.

B. heeft jarenlang met zijn vrouw een medisch centrum in Huissen gerund, onder andere voor dermatologische behandelingen.

Een van de aangiftes tegen B. is van iemand die op zijn aanraden in China een operatie tegen borstkanker zou hebben ondergaan. Maar ze zou helemaal geen borstkanker hebben gehad. De zaak tegen B. wordt inhoudelijk behandeld, maar er komt waarschijnlijk nog geen eis.

donderdag 13 maart 2014

Fred Bisselink is in mei 2014 opgepakt. Hij wordt verdacht van 'het uitvoeren van medische handelingen zonder daartoe bevoegd te zijn'. De rechter commissaris heeft bepaald dat hij zeker 2 weken in bewaring zit

Oplossingen

Arts of oplichter? Fred Bisselink doet zich voor als arts, maar de benodigde papieren daarvoor heeft hij niet. Elke patiënt die bij hem komt, krijgt wel een oplossing aangeboden. Tot aan kuurtjes uit China aan toe. De mensen die met Fred Bisselink in zee gaan, vallen 1 voor 1 voor zijn charmes en zijn hoopgevende praatjes. Maar dat is niet de enige reden. Hij geeft zich uit als dermatoloog of als arts. En in eerste instantie twijfelt niemand daaraan.

Fred Bisselink

Fred Bisselink beheert samen met zijn vrouw Medisch Center Sanit in Huissen. Al meer dan 10 jaar lang kun je in het centrum van Huissen terecht voor ontharen, schoonheidsbehandelingen of een massage. Na een aanklacht tegen Fred Bisselink van een slachtoffer komt het ene na het andere verhaal naar buiten rond deze praktijk.

Arts?

Fred Bisselink zegt niet alleen dat hij arts is. Hij laat het ook op papier zetten voor bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten. Zo'n overeenkomst is in het bezit van Dossier GLD. Daarin komt duidelijk naar voren dat hij zichzelf uit geeft voor dermatoloog. En toch staat hij niet geregistreerd in het zogenoemde BIG-registratiesysteem, het registratiesysteem voor artsen.

Slachtoffer

Het slachtoffer dat aangifte heeft gedaan tegen Fred Bisselink zou een operatie in China hebben ondergaan tegen borstkanker. Daar zouden ook kankerwerende matjes ingebracht zijn. Maar na controle in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem blijkt dat deze er niet inzitten. Ook zou ze helemaal geen kanker hebben gehad en kerngezond zijn.

Aangiftes

Maar er zijn meer slachtoffers die aangifte hebben gedaan tegen Fred Bisselink. Erwin uit Schaarsbergen lijdt aan een zeldzame vorm van leukemie. Hij is uitbehandeld. Door erkende specialisten die verbonden zijn aan diverse ziekenhuizen is hij opgegeven. Erwin ziet in de Huissenaar zijn laatste strohalm. De Huissenaar weet in China een speciale behandeling voor de doodzieke Erwin, vader van 3 opgroeiende kinderen. Een bijzondere chemotherapie zou ervoor kunnen zorgen dat Erwin in ieder geval vijf jaar langer zou leven. Erwin wil niets liever dan dat en gaat in op het aanbod van Bisselink. Hij betaalt duizenden euro's en gaat samen met de arts op weg naar het vliegveld. Maar niet China wordt de eindbestemming, het wordt Bangkok. De gezondheidstoestand van Erwin verslechtert in Bangkok. De behandelingen die hij ondergaat, zorgen voor brandblaren. Hij heeft veel pijn en uiteindelijk overlijdt hij in Bangkok. De familie heeft onlangs aangifte gedaan tegen Fred Bisselink.

Oud-medewerkers

Twee jonge vrouwen die werkzaam zijn geweest bij het Medisch Center in Huissen onderschrijven deze verhalen. Een voormalige doktersassistente gaat via Fred Bisselink zelfstandig werken als ontharingsconsulent. Via hem koopt ze een apparaat om haren weg te laseren. De behandeling zou na vier keer moeten aan slaan. Maar dat gebeurt in de meeste gevallen niet en bij sommigen laat het blaren achter...

Oplichter

Fred Bisselink is geen onbekende. Hij is al eerder in opspraak geweest. De Huissenaar was de rechterhand van Karel Aalbers in 2001. De oud-voorzitter van Vitesse wilde terug keren als eigenaar van de Arnhemse profclub. Bisselink zou deze terugkeer financieren met een Engelse bank. Alle beloftes die Bisselink dan doet, worden niet nagekomen. De redactie van Dossier GLD heeft na aanleiding van alle recente aantijgingen tegen Fred Bisselink opnieuw geprobeerd contact met hem of zijn advocaat te krijgen. Maar zij houden vooralsnog de boot af.

Mensenhandel

Oud-medewerkers en een oud-compagnon van Fred vertellen Dossier GLD dat de neparts uit Huissen zich ook schuldig maakt aan mensenhandel. De Huissenaar zou Thaise mensen naar Nederland laten komen om voor hem te werken. Eenmaal hier moeten ze bij hem zijn visum inleveren en kunnen ze niet meer bij hem weg.

Openbaar Ministerie

Het openbaar ministerie is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de Huissense arts. In het belang van dat onderzoek wil justitie niet zeggen hoe de zaak verloopt. Maar duidelijk is wel dat Bisselink inmiddels vijanden genoeg heeft die hem graag in de cel zien belanden…. Fred Bisselink ontkent de Huissenaar dat hij zich uit geeft als arts en mensen behandelt.

Bron: Omroep Gelderland


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu