Categorieën


Politie houdt vrouw aan voor bijten ambulance personeel

Delen:
  • A
  • A

Schijndel - De politie hield zondagochtend rond 11.45 uur een 20-jarige vrouw uit Schijndel aan in haar woning. Ze had eerder een ambulancemedewerkster gebeten terwijl die haar wilde helpen.

De politie kreeg rond 2.30 uur een melding van ambulancepersoneel dat problemen had met een patiënt die tijdens een feestje mogelijk onder invloed van drugs of alcohol verkeerde. De vrouw reageerde in eerste instantie niet op prikkels en was niet aanspreekbaar. Toen dat veranderde werd de vrouw recalcitrant en beet de medewerkster. Onder politiebegeleiding werd de patiënt naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Eenmaal thuis werd de vrouw aangehouden. De ambulancemedewerkster deed aangifte.

Onacceptabel

Fysiek en verbaal geweld tegen mensen die een publieke taak vervullen is onacceptabel. Officieren van justitie eisen tegen verdachten van geweld tegen werknemers met een publieke taak een 3 keer zo hoge straf als in andere geweldzaken. Kijk voor meer informatie over de aanpak op de site van deRijksoverheid.

Bron: Politie.nl

 

 
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland