Categorieën


11-jarige Maud Hengeveld uit Aalten brengt haar eerste boek uit

Delen:
  • A
  • A

AALTEN - Een wonderbaarlijk pakketje in de brievenbus van uitgever Hans de Beukelaer was het begin van het echte boek 'Een strenge juf, of toch niet?' Schrijfster is de inmiddels 11-jarige Maud Hengeveld uit Aalten. Maandag kreeg zij, tot haar eigen grote verrassing, het allereerste exemplaar uitgereikt door de uitgever en de burgemeester. Dat gebeurde op haar eigen basisschool De Broekhof. Maud was 10 jaar toen ze dit boek schreef. 

Moeder Monique van Amerongen: 'Maud heeft van jongs af aan heel veel gelezen. Ze kende zelfs hele boekjes uit haar hoofd! Ze zegt ook wel 'ik heb zoveel fantasie'. Ze is een echte boekenwurm. Ze heeft dit boek geschreven in groep 6 en7 en ook zelf de tekeningetjes gemaakt. Ze wil ook echt kinderboekenschrijfster worden. Toen ze aan het schrijven was, vroeg ze ons hoe dat gaat, een boek uitgeven. En of ze dat ook kon doen. We hebben het schrift toen opgestuurd naar uitgever Hans en toen kwam er dus een reactie'.

Manuscript in de brievenbus

Uitgever Hans de Beukelaer reageerde niet meteen toen hij het pakketje in de brievenbus vond: 'Ik heb  manuscript bekeken en raakte al lezende onder de indruk van de frisheid en de energie van het schrijfsel. Bovendien bezat het verhaal een tempo waar ik zo maar jaloers op kon worden. Door alle drukte bleef het voorlopig daarbij. Pas begin van dit jaar reageerde ik op het manuscript.' 

De gemeente Aalten droeg 1000 euro bij voor het drukken van het boek en zo konden er dus 350 exemplaren worden gedrukt. Alle scholen in Aalten krijgen enkele exemplaren.

Nieuw verhaal

Maud wist wel dat het boek deze week klaar was maar wist niet dat ze het vandaag speciaal op school uitgereikt zou krijgen. Ook haar ouders en zus Babs waren daar bij aanwezig. Ondertussen zit de schrijfster niet stil. Moeder Monique: 'Ze is alweer bezig met een nieuw verhaal. Dat houdt niet op!'

Bron: Omroep Gelderland


Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland