Categorieën


Cannabis Cup in Amsterdam voor de 27e keer

Delen:
  • A
  • A

Duizenden cannabisliefhebbers van over de hele wereld zijn dit weekend in de stad om de kwaliteit van de Amsterdamse wiet te testen.

Voor de 27e keer op rij wordt namelijk de Cannabis Cup georganiseerd. Een deel van de Cup, een beurs, gaat dit jaar niet door omdat er geen vergunning is verstrekt, maar dat weerhoudt de zelfverklaarde kenners er niet van om hierheen te komen.

Beestjes

Een van de bezoekers heeft al zo'n zeven of acht coffeeshops van binnen gezien, maar is nog niet echt stoned. 'Ik ben erg ervaren', lacht hij. De rokers beoordelen de wiet onder andere op het uiterlijk. 'Ze hebben een microscoopje bij zich om te kijken wat erin zit. Als er iets in zit wat er niet in hoort, pesticiden of een klein beestje, dan kan je het wel vergeten', legt Joachim Helms van de Greenhouse Company uit. 'Dan gaan ze 'm uiteraard roken en is de smaak erg belangrijk.' 

Volgens een van de bezoekers is de kwaliteit 'erg goed' dit jaar. Toch wordt de situatie er volgens Helms niet beter op. Omdat onder andere in Uruguay en in een aantal staten van Amerika wiet legaal is, kunnen daar kwaliteitseisen gesteld worden. Daardoor is de wiet daar een stuk beter.

Bron: AT5 
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland