Categorieën


Treinramp in Borne? Ren hard weg !

Delen:
  • A
  • A

Zo'n vijftig inwoners van Borne leerden vandaag wat ze moeten doen als een trein in brand vliegt of explodeert. Het belangrijkste advies dat ze vandaag kregen: ren zo snel mogelijk weg.

De training is een initiatief van de Veiligheidsregio Twente. De bedoeling is dat mensen die vlakbij 't spoor wonen na de training zelfredzaam zijn. Soms kan het tientallen minuten duren voordat alle hulpdiensten op de plek van een ramp zijn. In het geval van een gifwolk kan het voor bewoners vlakbij het spoor fataal zijn als ze op de hulpdiensten wachten en niet eerder hun huis uit vluchten. Vandaag leerden de bewoners wanneer ze hun ramen en deuren moeten sluiten of juist beter hun huis kunnen verlaten.

Komend jaar rijden 1500 wagons met gevaarlijke stoffen door Borne. De kans dat daarmee iets mis gaat is volgens de Veiligheidsregio klein. Een grote brand, explosie of een gifwolk komt één keer in de duizenden jaren voor, zegt Herman Meuleman van de Veiligheidsregio. De bedoeling is dat de trainingen spoorveiligheid binnenkort op meer plaatsen gegeven gaan worden. 

Bron: RTV Oost
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland