Categorieën


Rechtbank Roermond geeft uitleg na woede over taakstraf voor doodrijder kind (2)

Delen:
  • A
  • A

De rechtbank in Roermond heeft een tekst op de website van de rechterlijke macht gezet waarin wordt uitgelegd waarom een Pool vrijdag een taakstraf heeft gekregen. De straf schoot bij velen in het verkeerde keelgat. De man had drie mensen doodgereden, onder wie een tweejarig meisje uit Heesch. Haar vader gooide tijdens de uitspraak een stoel naar de rechter.

De 33-jarige man uit Polen kreeg een taakstraf van 120 uur. De uitspraak leidde tot veel woedevrijdag.

Overwegingen
De rechtbank liet vrijdag al aan Omroep Brabant weten dat de rechter alles zorgvuldig heeft overwogen. Later vrijdagavond gaf de rechtbank via de website extra achtergronden over die overwegingen. 

Daarin staat dat de Pool 'tussen de 76 en 124 km per uur' reed toen hij op het fietspad terechtkwam. Het is dus niet zeker dat hij veel te hard heeft gereden. Bovendien hoeft snelheid niet de oorzaak van het ongeluk te zijn. 

Verder was hij niet dronken of stoned of met zijn telefoon bezig. Ook heeft hij een blanco strafblad. Een zware straf is daarom niet passend, aldus de rechtbank.

Drie doden
In 2013 reed de Pool in Meijel twee fietsers aan: een oma, een opa en hun kleindochtertje (2) uit Heesch. Alledrie stierven ze ter plekke. Op de weg waar het ongeluk gebeurde, mag tachtig worden gereden. 

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

bert mulder
mevr.de rechter moet ook eens wat vaker gaan fietsen met de kinderen in meyel e.