Categorieën


Amsterdamse vrouwen ontevreden over aantal toiletten in stad

Delen:
  • A
  • A

Door het gebrek aan toiletten in de stad, voelen Amsterdamse vrouwen zich genoodzaakt om bij hoge nood maar wild te plassen. Dat vertellen verschillende vrouwen desgevraagd aan AT5.

Uit onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat er maar één openbare toilet voor vrouwen is in de stad. 'Amsterdam is helemaal niet plasvriendelijk, dat is heel slecht gesteld. Dat is in heel Nederland en de hele wereld zo, maar in Amsterdam is het heel slecht. Er zijn 33 urinoirs voor mannen en er is één proeftoilet voor vrouwen', zegtNRC-redacteur Paul Steenhuis.

De vrouwen die AT5 sprak beamen dat zij soms niet anders kunnen dan wildplassen. 'Ik ben toen tussen de geparkeerde auto's gaan zitten, want je moet toch wat. In mijn broek plassen is geen optie', vertelt een vrouw. 'Ik kon het een keertje niet meer ophouden. Ik voelde mij echt heel smerig', reageert een tienermeisje.

'Die  mannen hebben legio kans. Op het Leidseplein schieten ze letterlijk als paddenstoelen uit de grond in het weekend. Wij hebben niks. Ik heb wel een keer een krul geprobeerd, maar dat klettert aan alle kanten. Dat raad ik niemand aan.'

Boudewijn Oranje van stadsdeel Centrum zei vrijdag in De Stelling van Amsterdam dat de horeca in de stad meer de deuren moet openstellen voor mensen met hoge nood.

Bron: AT5
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland