Categorieën


Taakstraf na doodrijden drie mensen in Meijel

Delen:
  • A
  • A

Een 33-jarige man uit Polen is vrijdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Meijel. Bij het ongeval kwamen vorig jaar mei drie familieleden, een 64-jarige vrouw, haar 67-jarige man en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch, om het leven.

De officier van justitie had twee weken geleden vijftien maanden cel geëist

De rechtbank acht bewezen dat de Pool zijn auto niet onder controle had, ging slingeren en uiteindelijk op een fietspad terecht kwam en de slachtoffers doodreed. Niet bewezen vindt de rechtbank dat hij veel te hard heeft gereden.

Vader gooide stoel richting rechter
Tijdens de uitspraak liepen de emoties hoog op. De vader van het 2-jarige kind gooide een stoel naar de rechter na het horen van de straf. De stoel kwam vlak voor de rechter neer op de grond. De vader werd door de politie uit de rechtszaal gezet. Veel mensen op het forum van Omroep Brabantzijn het eens met de actie van de vader en begrijpen niet dat de straf zo laag is.

Lees het artikel verder op Omroep Brabant

Filmbron: Omroep Brabant
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

ferro
Het is niet te geloven! Zo'n hoge straf ! Je valt toch alweer van je sokken ! Maarja dat krijg je als niet alles voor 100% te bewijzen valt. Alweer smoesjes met omstandigheden die nooit helemaal duidelijk kunnen worden bewezen! Ik vraag mezelf af of de rechter in deze zelf ook auto rijdt en een rijbewijs heeft? Want dan weet je toch als je uit de bocht vliegt en op het fietspad terecht komt dat je je voet een beetje teveel op het gaspendaal had, nietwaar ? Het is toch aan te nemen dat je snelheid dan niet helemaal klopt want je verliest niet zomaar de macht over het stuur.

De politie kan dat natuurlijk niet meer checken en dus is deze uitspraak gebasseerd op de mening van deze rechter. Drie doden door onvoorzichtig rijgedrag en dan een taakstraf? En dan zo'n a-sociale reactie van de dader. Dit kan echt niet. Welke soort van rechter is dit die zo'n uitspraken durfd te doen ? Het justitie-systeem moet in Nederland duidelijk op de schop. We moeten zowieso af van taakstrafjes! Zoiets leg je op aan kleuters of pubers die niet in het rijtje willen lopen. Deze rechter heeft de verkeerde baan. Een baantje op een school of gemeentehuis is zeker meer passend.

Het is hier alweer eens duidelijk hoe ver onze rechters afstaan van de gewone burger. Misschien is het deze dames en heren nog niet duidelijk dat het rechtsgevoel van een heel groot gedeelte van onze burgers dreigd te verdwijnen. Mensen worden ook kwaad zoals deze stoelgooiende vader in de rechtszaal. Wat had u dan verwacht met uw uitspraak, mevr. de rechter? Een applausje? Beter zou het zijn om in hoger beroep een jury in te stellen zoals in Belgie. Dan worden straffen zeker anders en niet alleen afhankelijk van de willekeur van sommige rechters. En daardoor meer rechtvaardig.

Want daar moet het ook om gaan bij justitie! Met alle respect, dames en heren rechters, rechtspraak diend voor iedereen in Nederland het symbool van rechtvaardigheid te zijn. Vrouwe Justitia moet niet slechts een veelbetekenend symbool zijn . De rechter diend slechts het instrument te zijn van Koning ,staat en volk om recht te spreken . Kan dit heden ten dage nog democratisch in een land als Nederland? Deze uitspraak is misschien gedaan volgens het wet-boek maar wel schokkend voor de nabestaanden van de slachtoffers. Als vader van de overleden baby zou ik alles uit de kast halen en in hoger beroep gaan. Deze uitspraak is beschamend en de dader moet strenger worden bestraft!