Categorieën


Held redt vrouw haar leven in Velp op het spoor

Delen:
  • A
  • A

'Het ging allemaal automatisch'. Dat zegt Stephan Gerritsen uit Westervoort. Hij redde donderdag een 73-jarige vrouw uit een auto die vast stond op het spoor in Velp. Net op tijd, de trein kwam er al aan.

Het ongeluk gebeurde op een spoorwegovergang bij de Nordlaan in Velp. 'We reden daar achter de vrouw en zagen haar auto daar staan op het spoor', vertelt Gerritsen. 'Toen ik dat zag, ben ik gelijk uit de auto gesprongen. Eerst heb ik geprobeerd de auto er af te duwen. Alleen die stond helemaal vast, dat lukte dus niet.'

Zo snel mogelijk de auto uit

Op dat moment gingen de spoorbomen dicht. 'Ik dacht toen, ze moet zo snel mogelijk de auto uit. Ik heb haar bij haar arm gepakt en heb haar geholpen met uitstappen. We waren het spoor nog niet af toen de trein langs kwam sjezen.'

De vrouw uit Arnhem was te vroeg afgeslagen met haar auto en kwam vast te zitten. Door de botsing met de trein was er niks meer over van de auto.

 

20 november 2014

Op een spoorwegovergang bij de Nordlaan in Velp is een auto onder een trein gekomen. De bestuurster, een 73-jarige vrouw, kon door anderen net op tijd uit de wagen worden gehaald. 

De vrouw uit Arnhem was te vroeg afgeslagen met haar auto. Ze kwam vast te zitten op de spoorwegovergang.

De trein die onderweg was naar Zutphen kon niet verder. De trein moest door een andere trein worden weggesleept. De ongeveer 100 passagiers werden met bussen verder vervoerd. Er reden uren geen treinen.

Bron: Omroep Gelderland
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland