Categorieën


Koffer met granaat was mogelijk van 2007 geliquideerde Robert Knufman

Delen:
  • A
  • A

De koffer met munitie en handgranaten die woensdag bij toeval werd ontdekt op de zolder van een woning in de Dintelstraat in Zuid is mogelijk van de in 2007 geliquideerde Robert Knufman.

De koffer werd gevonden op een gemeenschappelijke zolder van een pand waar de moeder van Knufman woont. Robert Knufman werd in 2007 geliquideerd in café Jong Zuid. De schutter is nooit gepakt, maar vermoedelijk lag een conflict in de wapenhandel ten grondslag aan de fatale schietpartij. 

Tot 2006 zat Knufman een lange gevangenisstraf uit voor internationale drugshandel. In aanloop naar deze veroordeling werd het pand waar de koffer woensdagavond werd gevonden al eens doorzocht. Ook toen werden er wapens aangetroffen. In een verborgen ruimte onder een badkuip vond de politie verschillende wapens en traangasgranaten. 

Onderzoek
Een woordvoerder van de politie laat weten dat ze nog niet kan bevestigen dat de koffer inderdaad van Knufman is. 'De recherche is op de hoogte van het feit dat Knufman in deze woning heeft gewoond. Of de koffer ook daadwerkelijk van hem is wordt nog onderzocht'.  

Bewoners niet verdacht
De bewoners van de woning, die de koffer vonden tijdens een verbouwing, worden door de politie niet beschouwd als verdachten. Gisteren kwam de Explosieven Opruimingsdienst in actie, maar werd er niet grootschalig ontruimd in de buurt. 

Bron: AT5
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland