Categorieën


Brug van 7,7 miljoen euro gemaakt voor dieren

Delen:
  • A
  • A

Het is nu veel makkelijker en vooral veiliger voor amfibieën, reptielen en zoogdieren om tussen Nederland en België heen en weer te reizen. Ze hoeven niet die levensgevaarlijke snelweg A67 over te steken, maar kunnen nu op hun dooie akkertje via een van de breedste natuurbruggen Nederland binnenlopen.

De 60 meter brede natuurbrug ligt tussen het Belgische Postel en het Brabantse Eersel. Door deze verbinding ontstaat een aaneengesloten natuurgebied dat groter is dan de Veluwe. 

Kosten: 7,7 miljoen euro
Het ding kostte wel 7,7 miljoen euro, maar goed, het is ook geen gewone brug. De natuurbrug is helemaal begroeid en die vegetatie is speciaal aangepast op de dieren die er gebruik van maken.

Er is een wat natter gedeelte voor amfibieën en er is een grasgedeelte voor de das en andere grotere zoogdieren. Zo kent de brug in totaal vijf zogeheten ecotypes. 

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

Jan G.
Zij het geld uitgeven en wij moeten bezuinigen en hard knokken om ons huis niet te verliezen. Zorg nu eerst dat de Nederlandse bevolking uit de problemen zijn voordat je dit soort dingen gaat maken. Belachelijk voor woorden.....