Categorieën


Met spoed mobiele zendmast veiligheid uitgaanszone en politie Breda

Delen:
  • A
  • A

 Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft beloofd om met spoed een mobiele zendmast te plaatsen bij het centrum van Breda. Die mast moet een einde maken aan de communicatieproblemen van politieagenten in het uitgaanscentrum van Breda.

Hun apparatuur werkt nu soms niet. Het ministerie heeft de plaatsing van de mast woensdag toegezegd aan burgemeester Peter van der Velden van Breda, zo meldt BN DeStem.

Lees het artikel verder op Omroep Brabant

 

Al twee jaar lopen agenten en burgers gevaar in de binnenstad van Breda, omdat het communicatiesysteem van de politie (C2000) het daar vrijwel niet doet. Oorzaak is onvoldoende dekking van de huidige masten. Ook maakt de politie gebruik van verouderde portofoons die door slijtage soms uitvallen. Politievakbond ACP eist direct actie. Het ministerie komt in februari met een oplossing.

"Zeker op stapavonden komen in Breda geregeld opstootjes voor. Het is levensgevaarlijk als ik mijn collega's niet kan bereiken", zegt politieman en ACP-secretaris Maarten Brink. 

"Collega's worden voor ze de straat op gaan al gewaarschuwd voor de slechte bereikbaarheid. Dat kan niet. Het voelt niet veilig. Als politiemensen in de knel komen, hebben ze maar een keer de kans om te roepen en als het bericht dan niet doorkomt kun je bedenken wat er gebeurt”, zegt Brink.

Extra mast
Omdat het probleem al twee jaar speelt, is in het verleden een mobiele mast neergezet in het centrum. Maar die is weggehaald, omdat het een tijdelijke mast betrof. 

De eenheid Zeeland-West-Brabant bevestigt dat de problemen al lang spelen en hoopt dat die snel worden opgelost. Politiechef Hans Vissers: "Wij zijn bezig om, binnen onze eigen mogelijkheden, tot een verbetering te komen. Dit doen we door portofoons aan te schaffen die gevoeliger zijn. C2000 is echter een nationaal verbindingsnetwerk."

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland