Categorieën


Vechtpartij tussen tientallen asielzoekers in opvang Overloon

Delen:
  • A
  • A

 In asielzoekerscentrum Maashegge aan de Stevensbeekseweg in Overloon is woensdagnacht een massale vechtpartij uitgebroken. Daarbij waren tientallen asielzoekers uit verschillende woongebouwen betrokken, bevestigt de politie. Ze zouden elkaar met onder meer takken en stokken te lijf zijn gegaan.

De onrust brak rond een uur ’s nachts uit, toen volgens de politie 'de vlam in de pan sloeg'. Agenten rukten uit en wisten de gemoederen na een uur tot bedaren te brengen. Zij bleven uit voorzorg nog een paar uur. 

"Het lijkt erop dat de bewoners uit de verschillende woongebouwen elkaar opzochten", vertelt woordvoerder Dion Luiten. Volgen hem gaat het vermoedelijk om bewoners uit verschillende landen.

Met stokken te lijf
De bewoners gingen elkaar volgens de politie met stokken te lijf. Daarbij vielen dertien of veertien gewonden. Een aantal moest voor behandeling naar de eerste hulp. 

Het is niet duidelijk wat de reden is voor de massale vechtpartij. "We hebben drie mensen gearresteerd. Meerdere bewoners wensen daarnaast aangifte te doen. Dus het onderzoek duurt nog wel even om precies duidelijk te krijgen wat er is gebeurd", aldus Luiten. 

Achthonderd asielzoekers
De Maashegge is één van de nieuwe locaties die het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, oftewel de COA, in gebruik heeft genomen om het grote aantal vluchtelingen op te vangen. In totaal kunnen er in Overloon zo’n achthonderd asielzoekers terecht. De eersten arriveerden in juni van dit jaar. 

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
F
ilmbron: 112brabantnieuws
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland