Categorieën


Niet duidelijk waardoor twaalf mensen onwel worden winkelcentrum Pieter Vreedeplein

Delen:
  • A
  • A

Oorzaak onwel worden twaalf mensen in Tilburgs winkelcentrum Pieter Vreedeplein nog onduidelijk

Het is nog steeds niet duidelijk waardoor twaalf mensen dinsdag onwel zijn geworden in het Tilburgse winkelcentrum Pieter Vreedeplein. Volgens de brandweer zijn er bij metingen geen gevaarlijke stoffen waargenomen. De winkels gingen woensdagochtend gewoon weer open.

De brandweer heeft onder meer de luchtverversingsapparatuur gecontroleerd en gekeken of er koolmonoxide was vrijgekomen, maar niets gevonden. "De oorzaak is onduidelijk. Het blijft een mysterie", aldus een politiewoordvoerder. 

Lees het artikel verder op Omroep Brabant 

 

Twaalf mensen zijn dinsdagmiddag onwel geworden in winkelcentrum Pieter Vreedeplein in Tilburg. In de Media Markt vielen twee mensen flauw. De oorzaak is nog niet bekend. Het winkelcentrum werd ontruimd. De parkeergarage aan de zijde van de Telegraafstraat was ook lange tijd niet toegankelijk, maar werd om negen uur dinsdagavond weer vrijgegeven.

De garage wordt geventileerd, meldde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant rond kwart over acht. Mensen moeten de aanwijzingen opvolgen van hulpverleners en beveiligingsmensen. Het winkelcentrum werd dinsdagavond rond halfelf vrijgegeven.

Na zorgvuldige metingen en een analyse is niets bijzonders in het centrum gevonden. Dat heeft de 
politie laten weten. Uit voorzorg blijven de brandweer en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wel metingen verrichten. 

Kledingwinkel
Van de twaalf personen die 's middags onwel raakten, waren er zes in de Media Markt. Twee mensen vielen flauw en vier anderen voelden zich niet goed. Ook bij kledingwinkel Men At Work werden vier mensen onwel, evenals twee politieagenten in de parkeergarage. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De mensen met klachten werden ter plekke behandeld. 

Medewerkers in kelder
Medewerkers van de Media Markt in de kelder van het winkelcentrum werden als eerste ziek. Later meldden ook mensen op de begane grond klachten. Ze hadden prikkende ogen en hoofdpijn.

Meerdere brandweerwagens en ambulances werden rond halfvier opgeroepen om eerste hulp te verlenen. 

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
F
ilmbron: diederikrene
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland