Categorieën


Brabantse cameramannen klagen Nederlandse Staat aan

Delen:
  • A
  • A

De Brabantse camerajournalisten Bart Meesters en Iwan van Dun stappen naar de rechter vanwege in beslag genomen beelden. In mei moesten ze hun camera's en gedraaide beelden inleveren toen ze een onderzoek bij een woonwagenkamp in Zaltbommel aan het filmen waren. Twee maanden kregen de camerajournalisten hun beelden terug. "Dit kan gewoon niet", aldus Bart Meesters. "Daarom starten we een civiele procedure."

Bij de inval in het woonwagenkamp in Zaltbommel in mei stonden de camerajournalisten tijdens het filmen op de openbare weg. Dat is wettelijk toegestaan en daarom stopten de cameramannen niettoen dit aan ze werd gevraagd. Een paar maanden later kregen de journalisten de beelden alsnog terug.   

'Dit kan niet de bedoeling zijn'
Bart Meesters uit Vught en Iwan van Dun uit Drunen worden bijgestaan door de journalistenvakbond NVJ. "Het is een principezaak", zegt Meesters. "Als we hier niets tegen kunnen doen, kunnen voortaan altijd de beelden in beslag worden genomen door de rechter-commissaris. En dat kan niet de bedoeling zijn."  

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland