Categorieën


Ebola-artsen verblijven tijdelijk in Vierhouten

Delen:
  • A
  • A

VIERHOUTEN - In het dorp Vierhouten in de gemeente Nunspeet komen maximaal 6 ebola-artsen tijdelijk te wonen. Artsen zonder Grenzen heeft daar een woning, waar ze kunnen worden ondergebracht.

De artsen keren terug uit verschillende 'ebolagebieden', zoals Sierra Leone, Liberia en Guinee. Zij zullen in principe gezond zijn, maar worden dagelijks meerdere malen gecontroleerd op een mogelijke besmetting. Na drie weken is er geen verdere ebolabesmetting meer mogelijk, daarom zullen de buitenlandse artsen in ieder geval drie weken in de woning in Vierhouten verblijven. 

Volgens de gemeente Nunspeet is het van belang dat de artsen hier in Nederland meteen naar een goed ziekenhuis kunnen. Dat is in het land waar ze werken niet mogelijk.

Informatieavond voor de buurt

De gemeente Nunspeet hecht waarde aan goede informatievoorziening rondom deze situatie. Daarom organiseert ze in samenwerking met Artsen zonder Grenzen en de GGD donderdagavond een informatie-avond voor inwoners van Vierhouten. 'Voor die tijd zullen er dus ook nog geen ebola-artsen worden opgevangen', benadrukt een woordvoerder van de gemeente Nunspeet.

 

Bron: Omroep Gelderland

 

 
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

Thea Pigmans
Ik vind Vierhouten tijdelijke ziekenboeg een goed plan.