Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Politie houdt drie Roemeense verdachten in verband met reeks inbraken

Datum: woensdag 12 november 2014

Bron: Actueel Nieuws

Hoenderloo , 12 november 2014 -

Hoenderloo, Eerbeek - Eind oktober heeft de politie ’s nachts drie Roemenen aangehouden. Ze werden ervan verdacht een woninginbraak te hebben gepleegd aan de Krimweg in Hoenderloo. De politie ontdekte in het daaropvolgende onderzoek dat de twee mannen verdacht worden van meerdere woninginbraken in Hoenderloo en Eerbeek. Sporen die door forensisch rechercheurs zijn veiliggesteld na de inbraken speelden hierbij een belangrijke rol. Het woninginbrakenteam is nog altijd bezig met het onderzoek naar deze drie verdachten en sluit niet uit dat ze aan nog meer zaken gelinkt kunnen worden.

In de nacht van zondag op maandag 27 oktober spoedde de politie zich rond 02.15 uur naar de Krimweg in Hoenderloo naar aanleiding van een inbraakalarm. De bewoners bleken niet thuis. Er was een klein bovenraampje opengebroken. Speurwerk door een politiehond toonde aan dat de dader of daders vermoedelijk per auto vertrokken waren. Toen de politie in de omgeving op zoek ging, werd de auto waar het drietal in reed ter controle staande gehouden. Het bleek te gaan om twee mannen van 18 en 31 en een vrouw van 24 jaar. De inzittenden konden hun aanwezigheid in het gebied niet goed verklaren en bij raadplegen van de politiesystemen bleek de auto al vaker gesignaleerd bij verdachte situaties. Reden voor de politie om het drietal voor nader onderzoek en verhoor mee te nemen naar het politiebureau. Daar bleek dat twee verdachten sieraden op zak hadden. Een deel van deze sieraden bleek afkomstig uit de woning aan de Krimweg. De herkomst van de overige sieraden wordt nog onderzocht.

Sporen

In het daaropvolgende onderzoek werd, dankzij het sporenonderzoek dat de politie na elke woninginbraak verricht, duidelijk dat de twee mannen ook als verdachten konden worden aangemerkt voor woninginbraken in Eerbeek (Veldkantweg en Harderwijkerweg) en Beekbergen (Brandijsweg). Ook deze inbraken zijn eind oktober gepleegd.

90 dagen

De drie verdachten zijn afgelopen week voor de raadkamer verschenen. De vrouw is heengezonden, maar blijft vooralsnog verdachte. De voorlopige hechtenis van de twee mannen is met 90 dagen verlengd. In de tussentijd gaat het politieonderzoek naar dit drietal door.

Donkere maanden

De dagen worden korter. Als ’s avonds uw huis in het donker is gehuld, kan een inbreker makkelijker ongezien zijn gang gaan. Uit politiegegevens blijkt dat in de donkere maanden tussen oktober en maart sprake is van een duidelijke piek in woninginbraken. Daarom krijgt de aanpak van woninginbraken in deze periode de hoogste prioriteit bij de politie. Agenten surveilleren extra, zowel in uniform als onherkenbaar, en er worden meer rechercheurs ingezet. Maar u kunt zelf ook maatregelen treffen! Bijvoorbeeld door gebruik te maken van tijdschakelaars op uw binnen- en buitenverlichting.

Sporenonderzoek en controles

Bij de aanpak van woninginbraken zijn het sporenonderzoek na elke inbraak, en het goed vastleggen van de gegevens van voertuigen en personen die gesignaleerd zijn bij een verdachte situatie, ontzettend belangrijk voor de politie. Dat laatste gebeurt bijvoorbeeld ook bij toe- en afritcontroles bij snelwegen, als de inzittenden van een auto niet goed kunnen verklaren waarom ze ergens, ver van huis, middenin de nacht rondrijden.
Bij sporenonderzoek gaat het niet alleen om het veiligstellen van mogelijke DNA-sporen, maar ook het zoeken naar en veiligstellen van bijvoorbeeld gereedschaps- en schoensporen.

Preventieve maatregelen

Naast tijdschakelaars of bewegingssensoren op uw verlichting, zijn er nog veel meer maatregelen die u zelf kunt treffen om de kans gedupeerd te worden door een inbraak aanzienlijk te verkleinen. Degelijk hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen vermindert de kans op een inbraak bijvoorbeeld met maar liefst negentig procent.

1-1-2, daar pak je ook inbrekers mee

Aarzel ook niet om de politie te bellen als u verdachte personen in uw wijk signaleert. U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u onbekende, verdachte personen in uw buurt die veel aandacht hebben voor woningen in de buurt, bel dan direct de politie via 1-1-2.
Lees meer over woninginbraken en wat u kunt doen om een inbraak te voorkomen.

Bron: Politie.nl


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu