Categorieën


Tarieven ziekenhuizen verschillen enorm

Delen:
  • A
  • A

Er zit veel verschil in de tarieven die ziekenhuizen rekenen voor dezelfde behandeling. “Een patiënt kan zo tot wel drie maal zoveel betalen voor dezelfde behandeling'', meldt Zorgkiezer.nl vrijdag na onderzoek. Daaruit blijkt dat Maasziekenhuis Pantein in Beugen het goedkoopste ziekenhuis is.

De onafhankelijke vergelijkingssite vroeg aan zestig ziekenhuizen het tarief op van een behandeling op de polikliniek bij allergie- en benauwdheidsklachten. Maasziekenhuis Pantein vraagt 201 euro. Het duurste ziekenhuis in Assen rekent bijna het driedubbele. 

Niet openbaar
Voor andere behandelingen gelden ook grote prijsverschillen, stelt directeur Peter Ruys van Zorgkiezer.nl. Hij baseert dat op een lijst met ziekenhuistarieven die wel openbaar zijn, namelijk de kosten voor onverzekerden. 

Door het hogere eigen risico moeten patiënten behandelingskosten vaak zelf betalen, maar zij weten meestal niet hoeveel dat is. De prijzen die ziekenhuizen en verzekeraars hebben afgesproken zijn niet openbaar. Zorgkiezer.nl is een petitie gestart om behandelingen tot 875 euro (het maximale eigen risico) openbaar te maken. 

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland