Categorieën


VerzamelaarsJaarbeurs in teken van Edith Piaf

Delen:
  • A
  • A

VerzamelaarsJaarbeurs in teken van Edith Piaf
Grootste vintagebeurs van Europa in weekend van 22 en 23 november

Op de VerzamelaarsJaarbeurs zijn talloze bijzondere voorwerpen te zien en te koop, verdeeld over tweeduizend stands. Van porseleinen poppen tot vintage objecten, en van serviesgoed tot design meubels. De nieuwste editie van de beurs vindt plaats in het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 november in Jaarbeurs Utrecht en besteedt - in de aanloop naar het 100ste geboortejaar in 2015 - speciale aandacht aan de Franse zangeres Edith Piaf. Daarnaast toont visueel kunstenaar Pet van de Luijtgaarden een bijzonder kunstwerk gemaakt van Kinder Surprise-eieren. Ook wordt tijdens de beurs de Dutch Collector Award 2014 uitgereikt aan verzamelaars uit 3 verschillende categorieën.

In 2015 is het 100 jaar geleden dat Edith Piaf werd geboren. Zij wordt gezien als een van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit heeft gehad en is bekend om haar beroemde chansons La Vie en rose en Non, je ne regrette rien. Reden om een expositie te organiseren met allerlei memorabilia over Piaf: foto’s, elpees, singles, 78 toeren platen, posters, ansichtkaarten, boeken, tijdschriften, video’s, dvd’s, cd’s, programmaboekjes en muziekbladen. Meer dan 200 items zijn er te zien waaronder een foto gesigneerd door La Piaf zelf en een gigantische originele poster van de film Les Amants de Demain, waarin de zangeres heeft gespeeld. De expositie is samengesteld door Aafke Venema die met deze bijzondere verzameling vorig jaar de Dutch Collectors Award won.

Kinder Surprise-ei kunstwerk van Pet van de Luijtgaarden
Visueel-kunstenaar Pet van de Luijtgaarden presenteert een bijzonder kunstwerk op de VerzamelaarsJaarbeurs. Een muur bestaande uit 50.000 speelgoedfiguurtjes afkomstig van de bekende Kinder Surprise-eieren. De populaire figuurtjes zijn opgekocht uit failliete inboedels en particuliere verzamelingen en vormen samen 1 groot kleurig kunstwerk. Hiermee wil Pet van de Luijtgaarden de bezoekers op een speelse en toegankelijke manier bewust maken van het eigentijdse verschijnsel van overconsumptie.

Dutch Collector Award 2014
Tijdens de beurs wordt de Dutch Collector Award uitgereikt aan verzamelaars uit 3 verschillende categorieën met de meest opvallende collecties. Nominaties worden bepaald door de redactie van het magazine Verzamelen en de prijs wordt op zaterdag uitgereikt.

VerzamelaarsJaarbeurs najaar 2014
. Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6, Utrecht.
. Zaterdag 22 november (9.00 - 17.00 uur) en zondag 23 november (10.00 - 17.00 uur).
. Entreeprijs aan de kassa: € 13,- (kinderen t/m elf jaar gratis), voorverkoop via de
  website: € 11,50.
. Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden via de website.

www.verzamelaarsjaarbeurs.nl

Actueel Nieuws Nederland

 

VerzamelaarsJaarbeurs in teken van Edith PiafReageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland