Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.

Minder zeges voor Gelderse wielrenners in 2014 dan in 2013

Datum: dinsdag 21 oktober 2014

Bron: Actueel Nieuws

Arnhem , 21 oktober 2014 -

ARNHEM - Het seizoen 2014 zit er voor de Gelderse wielrenners op. Met elf zeges was het een minder jaar qua overwinningen dan 2013, toen er zeventien Gelderse zeges waren.

THEO BOS uit Hierden zorgde zoals zo vaak voor de meeste overwinningen. De sprinter won acht keer. In 2013 kwam hij nog twaalf keer als eerste over de finish. Bos begon het seizoen met vier etappezeges in de Ronde van Langkwawi. Daarna won hij het eindklassement van de World Ports Classic, nadat hij als derde en tweede was geëindigd in de twee etappes. Verder won hij etappes in de Ronde van Polen, Zeeland en de Eurométropole Tour in België.

ROBERT GESINK kende een hectisch jaar. De Aaltenaar begon redelijk met een zesde plaats in de Tour Down Under en een vijfde plek in Oman. Daarna moest hij opgeven in de Ronde van Baskenland en even later werd duidelijk waarom. Gesink kampte met hartritmestoornissen en daar liet hij zich even later ook aan opereren. En met succes, want zijn rentree verliep uitstekend, want in de Ronde van Spanje reed hij weer als vanouds. Door privé-omstandigheden vertrok hij als de nummer zeven in het klassement naar huis.

KENNY VAN HUMMEL uit Huissen won drie keer ver van huis. In de Ronde van Langkawi, de Ronde van Azerbeidzjan en de Ronde van Venezuela.

WILCO KELDERMAN uit Barneveld reed in de Ronde van Italië met de besten mee in de bergetappes. Hij eindigde als zevende. Hij bevestigde zijn topvorm in de Dauphiné, waar hij vierde werd. Kelderman had het in de Ronde van Spanje wat moeilijker, maar wist toch nog als veertiende te eindigen.

MAARTEN TJALLINGII viel vooral op door een enorme solo in een ijskoude, natte editie van Milaan-San Remo. In de Ronde van Italië veroverde hij in het begin door veel aan te vallen de blauwe bergtrui.

BOBBIE TRAKSEL uit Tiel viel dit jaar als wielrenner nauwelijks op, maar wel als verslaggever voor Eurosport.

De Gelderse wielrensters deden ook van zich spreken in 2014.

LOES GUNNEWIJK uit Rekken won meteen de Tour Down Under. Maar door een schouderbreuk moest ze haar seizoen voortijdig beëindigen.

ANNEMIEK VAN VLEUTEN kende een moeizaam begin van 2014, maar na een hoogtestage kwam de topvorm. De Wageningse werd Nederlands kampioen tijdrijden en won twee etappes in de Ronde van Italië. Met twee etappeszeges en de eindzege in de Ronde van België leek ze klaar voor het WK, maar een val in de ploegentijdrit zorgde voor een desillusie. Met een gebroken voet moest ze naar huis.

Bron: Omroep Gelderland

Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..