Categorieën


Partij voor de Dieren wilt verbod op hengelen binnen gemeente

Delen:
  • A
  • A

Volgens de Partij voor de Dieren is 'het verwonden van vissen ter vermaak van mensen niet meer van deze tijd'. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren heeft namens de partij een initiatiefvoorstel ingediend tot voor een visverbod.

In het voorstel, dat de partij naar de gemeenteraad stuurde, pleit Van Lammeren voor een verbod op hengelen binnen de gemeente. Uit wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat vissen pijn en stress ervaren en hun gedrag aanpassen om pijnervaringen te vermijden. 

Van Lammeren: 'Het zou de gemeente Amsterdam sieren om de wetenschappelijke inzichten van vandaag eens onder de loep te nemen en vervolgens met ons de conclusie te trekken dat hengelen niet meer van deze tijd is.' In april dit jaar diende de Partij voor de Dieren al een verzoek tot een visverbod in bij het -toen nog te vormen- college. Het initiatiefvoorstel zal binnenkort in de commissie besproken worden.

 

Bron: AT5

 
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

ferro
Waar zijn we toch mee bezig in Nederland? Wat heeft een Partij v/d Dieren nou te zoeken in de Nederlandse politiek? Behandeld zo'n partij accute problemen in onze samenleving ? Ik vind de regels van de Nederlandse overheid als het gaat om dieren afdoende. Men wordt bij de wet geacht fatsoenlijk met dieren om te gaan. Is dit niet voldoende? Of moet er nu een discussie a la Zwarte Piet aan te pas komen om de partij van dhr. Van Lammeren tevreden te stellen. Wat een tijdverspilling en verkwisting van overheidsgeld hierdoor alweer ! Bovendien weet Van Lammeren niet wat hij zich nu op de nek haald. Want er zijn meer dan een miljoen georganiseerde sportvissers in Nederland die met hart en ziel met hun hobby bezig zijn. Van Lammeren vind dat het vangen van wat visjes niet meer tot deze tijd behoord. Alweer iemand die met zijn flut-partijtje meend een vette duit in het zakje te moeten doen. Als je sommige mensen wilt geloven moet van alles in Nederland verbeterd en veranderd worden. Straks mag je nog niet eens meer een aquarium hebben of een duiventil. Als u met uw partij van deze tijd wilt zijn, mijnheer Johnas Van Lammeren, dan is uw standpunt minimaal kortzichtig en moet u in deze heftige wereld eens wat verder rondkijken dan uw neus lang is En tussen haakjes, voor uw info, ik vis ook....Met veel plezier en dat al 40 jaar lang!