Categorieën


Tweetal uit Roosendaal opgepakt fraude met DigiD voor 50.000 euro

Delen:
  • A
  • A

Een man (25) en een vrouw (23) uit Roosendaal zijn woensdag opgepakt omdat zij hebben gefraudeerd met circa 180 DigiD's. De fraude leverde het duo 50.000 euro op. Vooral ouderen waren de dupe.

De Roosendalers zijn vermoedelijk op een netwerk binnengedrongen. Het duo heeft vervolgens wachtwoorden en accounts gebruikt om gegevens, zoals bankrekeningen, te wijzigen waardoor uitkeringen niet bij de aanvragers kwamen maar bij de criminelen. 

Phising
De FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst, meldde dat de Roosendalers zijn opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn de inloggegevens verkregen via phising. Hierbij zijn gedupeerden vermoedelijk via de e-mail of telefonisch benaderd. In totaal zijn ongeveer 5.000 DigiD's onbevoegd gebruikt. 

Geldezels 
De twee hebben vermoedelijk gebruik gemaakt van zogeheten geldezels. Dat zijn mensen die geldrekeningen beschikbaar stellen waarop het illegaal verkregen geld werd gestort. De geldezels namen het geld contant op. Er zijn vier van deze geldezels opgepakt en er zijn 70 rekeningen geblokkeerd. 

Lees het artikel verder op Omroep Brabant
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland