Categorieën


Verdachte steekpartij Corbulo College werd al jarenlang gepest

Delen:
  • A
  • A

ANN – De 16-jarige jongen die ervan wordt verdacht zijn 15-jarige klasgenoot Wesley vrijdag op het schoolplein van zijn school, het Corbulo College in Voorburg, te hebben doodgestoken, blijkt zeker de afgelopen acht jaren te zijn gepest. ‘En niet zo’n beetje ook’ volgens zijn advocaat Hajé Weisfelt.

Volgens de advocaat gaat het redelijk met zijn cliënt, ‘gezien de omstandigheden’, maar hij zit diep in de put. Volgens Weisfelt werd de 16-jarige jongen op meerdere scholen gepest en bedreigd en wel in die mate dat hij bijvoorbeeld niet meer naar zijn bijbaan durfde te gaan.

De maandag ervoor zou er nog een melding gedaan zijn bij de politie dat hij zich bedreigd voelde omdat hij door acht jongens zou worden opgewacht. ‘En dat was niet de eerste melding’ aldus de advocaat.

Er zouden harde woorden zijn gevallen voorafgaand aan het incident, maar het wrange is dat het slachtoffer niet eens tot degenen hoorden die het meest pestten.

De 15-jarige Wesley werd vrijdag op het schoolplein van zijn school, het Corbulo College in voorburg, neergestoken. Hij overleed even later. De 16-jarige Anthony uit Rijswijk was een klasgenoot van het slachtoffer. Hij moet nog minstens twee weken vast blijven zitten, zo besliste eerder de rechter-commissaris.

In verband met de steekpartij zit ook nog een andere 16-jarige jongen vast. Hij zou het steekwapen aan Anthony hebben gegeven. Wat de onderlinge relatie van de twee verdachten en het slachtoffer precies is wilde de politie maandag nog niet kwijt. Ook over het motief voor de steekpartij wilde de politie niets zeggen.

Suzan Meijer - ANN
Filmbron: RTL Nieuws

Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland

ferro
De achtergronden in deze trieste zaak zitten veel dieper. De directie van dit college kende niet eens de toestanden op haar school of heeft verzuimd om hier wat tegen te doen. Anders waren haar deze pesterijen wel opgevallen. Dit is onbegrijpelijk! Strengere en meer stijve maatregelen behoren hier te worden toegepast. Niet alleen voor de dader die ondanks zijn daad hier ook echt wel gezien kan worden als een slachtoffer. Maar ook voor alle pestende scholieren ,zodat pesten in welke vorm dan ook strikt de kop wordt ingedrukt. Men kan zich afvragen, welke opvoeding hebben deze jonge pesters genoten? Misschien moet men in Nederland eens gaan denken om de dienstplicht weer te gaan invoeren. Ook voor meisjes , want het probleem ligt bij beide groepen, jongens en meisjes. Dicipline en ook het respect voor een meerdere krijg je bij de krijgsmacht in 2 weken bijgebracht , iets wat nu bij veel jonge mensen ontbreekt. Maar wat noodzakelijk is om -ook als jongmens- in een samenleving goed te kunnen functioneren!