Categorieën


Mafste buschauffeur van Enschede volop in het nieuws

Delen:
  • A
  • A

Volgens vervoersmaatschappij Syntus heeft Shandrick Elodia, beter bekend als 'mafste buschauffeur van Enschede', zich niet gehouden aan enkele protocollen die gelden voor buschauffeurs. Dat zegt Petra Wessels namens Syntus.

Petra Wessels zegt daar direct achteraan juist dat hij een vrolijke chauffeur is, die reizigers een aangename reis bezorgt. "Daar zijn we heel blij mee en het is jammer dat het zo loopt".

In een gesprek met Elodia is hem duidelijk gemaakt dat de geldende protocollen in acht genomen moeten worden. "Elke chauffeur wordt geacht gebruik te maken van de spullen die in de bus ter beschikking staan. En daar dan niet zelf allemaal dingen bij te halen. En als je als chauffeur gaat zitten knipperen met de lichten, dan ben je fout bezig. Muziek draaien mag best, maar je moet ook een beetje rekening houden met wie er in de bus zit".

Elodia heeft onlangs per brief aan zijn collega's zijn excuses gemaakt voor zijn gedrag tijdens busritten. Hij is vrolijk, draait harde muziek, knippert met de lichten en praat via de microfoon met zijn passagiers. Onaanvaardbaar vinden sommige van zijn collega's. Hij heeft aangegeven het in het vervolg een beetje rustiger aan te doen.

Onder chauffeurs ging vanmorgen het gerucht dat Elodia op non-actief gesteld was. "Daar is geen sprake van, zegt Wessels. "We zijn juist heel blij met chauffeurs als Shandrick. Jammer dat niet iedereen hem op waarde kan schatten, want we zien hem wel als voorbeeld".

Bron: RTV Oost
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland