Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Afpersing John en Linda de Mol

Datum: woensdag 1 oktober 2014

Bron: Actueel Nieuws

Blaricum , 1 oktober 2014 -

Sinds 31 oktober 2013 worden John en Linda de Mol afgeperst door één of meerdere personen. Met regelmaat wordt er gecommuniceerd door middel van brieven, waarin John de Mol onder druk wordt gezet om een groot geldbedrag af te geven. Doet hij dat niet, dan wordt gedreigd om mevrouw de Mol, haar kinderen en hun naasten iets aan te doen. Van een man die er in elk geval mee te maken heeft, is een compositietekening gemaakt.

De brieven worden bezorgd op de thuisadressen van Linda en John de Mol zelf, maar worden ook door de politie op diverse locaties gevonden. De familie moest op de brieven reageren via het plaatsen van advertenties. Het is nog niet duidelijk of het om een eenmans- of georganiseerde actie gaat. Er is DNA gevonden op een brief met zo’n bedreiging. Het is van een man, maar het DNA matcht met niemand in de politiedatabank.

Impact

Die bedreigingen hebben nu al geruime tijd een enorme impact op hun leven. Er is bij hen allemaal de voortdurende twijfel en angst dat ze niet veilig zijn. Er moet altijd iets geregeld worden en dat legt een enorme druk op het gezin en hun gevoel van vrijheid.

Gebak

Sinds donderdag 18 september beschikt de politie over vier nieuwe brieven. De eerste werd bezorgd op het thuisadres van John de Mol in Blaricum en zat op een doos met gebakjes die daar ’s ochtends door een bakker werd afgeleverd. Het gebak bleek een paar dagen daarvoor op maandag 15 september bij een bakkerij eveneens in Blaricum te zijn besteld.

Compositietekening

Het personeel in de zaak kon zich gelukkig herinneren wie dat gebak die dag besteld had en van die man is een compositietekening gemaakt. Het was een wat oudere man die daar in de bakkerswinkel de bestelling kwam doorgeven. Hij heeft dus in ieder geval met de afpersingszaak van de familie de Mol te maken.

Signalement

Het is een blanke man, ongeveer 70 jaar oud, hij is tussen de 1.75 - 1.80 m lang met een normaal postuur, kort heel dun grijzig haar en hij droeg een bril. Hij sprak normaal Nederlands en hij droeg een lichtblauw overhemd met een vrij grote ruit. Het is niet zeker of hij in zijn eentje opereert of slechts erop is uitgestuurd om de bestelling te doen. Mocht hij door iemand anders zijn ingeschakeld en van niks weten, dan wil de politie de man aansporen om zich te melden.

Bakkerij

De oudere man is in ieder geval op maandagmiddag 15 september bij bakkerij Wassenaar aan de Torenlaan in Blaricum geweest. Of hij hier lopend, of met bijvoorbeeld een fiets of auto naartoe kwam is niet duidelijk. Hij plaatst ergens na 14.30 uur zijn bestelling en benadrukt daarbij een paar keer voor wie de gebakjes bestemd zijn.

Steen

De andere drie brieven werden op drie verschillende locaties gevonden en lagen alle drie onder eenzelfde soort steen. De politie hoeft geen tips over waar dergelijke stenen worden verkocht, maar is wel geïnteresseerd in wie er heeft gezien door wie die stenen zijn achtergelaten. Ze zijn mogelijk achtergelaten door de man op de compositietekening.

Tweede brief

Op donderdag 18 september vindt de politie een tweede brief onder een steen onder een bankje naast een brievenbus op de Nieuw Blaricumerweg/hoek Sparrenlaan in Huizen (Crailo). Wanneer de steen is neergelegd staat niet vast, maar het ligt voor de hand dat dat is gedaan op die donderdag 18 september of kort daarvoor.

Derde brief

Diezelfde donderdag 18 september wordt bij een boom op de parkeerplaats van Slot Zeist aan de Zinzendorflaan in Zeist de derde brief gevonden.

Vierde brief

Op de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist wordt eveneens op donderdag 18 september de laatste brief gevonden. Mogelijk dat bezoekers van de begraafplaats dus iets belangrijks hebben gezien.

Getuige oproep

Toen de oudere man het gebak bestelde op 15 september was er rond 14.30 uur nog een klant bij bakkerij Wassenaar. Helaas weet het personeel niet meer of dat een man of een vrouw was, maar de politie wil die klant heel graag spreken om te kijken of die zich wat kan herinneren van de oudere man.

Vragen politie

- Wie heeft er een vermoeden wie er betrokken is of zijn bij de afpersing van John en Linda de Mol sinds 31 oktober 2013?
- Wie (her)kent aan de hand van de compositietekening en/of het signalement de man die de gebakjes bestelde?
- Wie heeft de oudere man op maandagmiddag 15 september ergens na 14.30 uur bij bakkerij Wassenaar aan de Torenlaan in Blaricum gezien?
- Wie is er getuige geweest van het neerleggen van een brief onder een steen onder een bankje naast een brievenbus op de Nieuw Blaricumerweg/hoek Sparrenlaan in Huizen (Crailo) op donderdag 18 september of kort daarvoor?
- Wie is er getuige geweest van het neerleggen van een brief onder een steen bij een boom op de parkeerplaats van Slot Zeist aan de Zinzendorflaan in Zeist?
- Wie is er getuige geweest van het neerleggen van een brief onder een steen op de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist?
- Wie herkent zichzelf in de getuige oproep?

Reacties

Politie Eenheid Midden-Nederland: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

Bron: Politie.nl
Filmbron: OpsporingVerzocht





Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
4 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu