Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Politie Rotterdam plaatst video aanhouding verdachten woningoverval op YouTube

Datum: zaterdag 27 september 2014

Bron: Actueel Nieuws

Rotterdam , 27 september 2014 -

De politie Eenheid Rotterdam heeft een video van de aanhouding van drie verdachten van een woningoverval geplaatst op YouTube. De video is opgenomen met zogenaamde GoPro camera's. GoPro camera's zijn compacte high-definition (HD) camera's die meestal gebruikt worden voor het opnemen van actie en sportvideo's. Een GoPro camera is draagbaar en monteerbaar op bijvoorbeeld auto's, motorhelmen, mountainbikes of quadcopters. De GoPro kan met een groothoek lens opnamen maken in high-definition kwaliteit en kan ook op afstand bediend worden. Vanaf 2014 heeft GoPro ook speciale YouTube kanalen met alleen GoPro content.

De Rotterdamse politiea heeft van de GoPro opnamen een video op YouTube geplaatst waarin de achtervolging, het zoeken naar de verdachten en de aanhouding is te zien. De aanhouding van de verdachten gebeurde op vrijdag 18 april 2014. Een politieagent omschrijft het moment dat ze de melding krijgen over de woningoverval in Zevenkamp: 'Rennend naar onze auto horen we via de portofoon dat er drie verdachten met geweld de woning zijn binnen gedrongen en de meldster, de bewoonster, hebben vastgegrepen en haar mond hebben dicht gehouden. De daders zouden 14 en 15 jaren oud zijn'.

De politieagenten krijgen van de meldkamer een locatie toegewezen waar ze zich moeten opstellen. De meldkamer van de politie zorgt tegenwoordig dat de politieauto's tactisch worden opgesteld zoals bij uitvalswegen. Zo krijgen de politieagenten allemaal een locatie toegewezen omdat de meldkamer een zogenaamde pakkanscirkel heeft uitgezet. De bewuste politieagent: 'Na enkele minuten vernemen we via de portofoon ineens dat een eenheid nabij de Zevenhuizerplas een drietal personen zag lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. Voordat de eenheid kan keren om ze te volgen zijn ze ineens verdwenen. Mijn maat en ik kijken elkaar weer aan. Dit moeten de daders zijn. De meldkamer verplaatst direct de pakkanscirkels en met diverse eenheden spoeden we ons naar de collega’s aan de Zevenhuizerplas'.

Wanneer de twee politieagenten een hoek omrijden zien ze ineens de drie verdachten op een fietspad lopen. De politiebus draait eveneens het fietspad op en rijd richting de drie verdachten. Op het moment dat de verdachten zien dat er een politieauto achter hen staat stapt de politieagent uit: 'Op datzelfde moment roep ik 'jongens blijf is staan'. Tijd om een fatsoenlijke Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte (BTGV) te starten is er niet. De verdachten kwamen immers plotseling in ons zicht. Ik ben nog niet eens uitgestapt of twee van de drie verdachten zetten het meteen op een sprinten. Ik ren er achteraan. Ik wil onze achtervolging doorgeven via de portofoon, maar helaas krijg ik niet direct verbinding. Één van de verdachten springt de sloot in en klimt aan de andere kant weer naar boven. In een split second besluit ik om niet met mijn vuurwapen te schieten'.

Meerdere politieagenten achtervolgen de minderjarige verdachten. De politieagent ziet echter dat de derde verdachte nog steeds is blijven staan. 'Gozer, hier komen, nu!'. De verdachte is aangehouden. Over de portofoon horen de politieagenten dat één van de verdachten die is gevlucht tevens is aangehouden. Inmiddels is de hondengeleider met politiehond Dino ook aangekomen. De afgelopen maanden zijn meerdere verdachten aangehouden met behulp van politiehond Dino.

Ook de derde minderjarige verdachte wordt aangehouden. Wanneer politieagenten de looproute van de verdachten volgen wordt ook de buit van de overval aangetroffen. De politie Eenheid Rotterdam heeft eerder al video's geplaatst met opnamen van de activiteiten van de politieagenten. Er zijn video's die meer dan 200.000 keer zijn bekeken. Door een video te plaatsen die is opgenomen met GoPro HD camera's, waarbij opnamen van Google Earth tevens zijn gebruikt, is echter uniek voor de politie in Nederland.

Bron: Crime scene.Pro
F
ilmbron: PolitieRotterdam Oost


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu