Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Rechtbank wijst verzoek voorlopige hechtenis Benaouf A. af

Datum: woensdag 24 september 2014

Bron: Actueel Nieuws

Amsterdam , 24 september 2014 -

Woensdag heeft de rechtbank in Amsterdam een verzoek tot beëindiging van de voorlopige hechtenis van Benaouf A. afgewezen. A. blijft als verdachte van betrokkenheid bij de moord op Najib Bouhbouh in voorarrest tot de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Advocaat Sander Janssen had een verzoek gedaan de voorlopige hechtenis van zijn cliënt te beëindiging om deze al langdurig in voorarrest verblijft. Benaouf A. werd op 22 februari 2013 aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit en valse identiteitspapieren in Rotterdam. De rechtbank veroordeelde de Marokkaan tot een jaar gevangenisstraf. Tijdens deze detentie werd A. op 10 juni 2013 aangehouden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van Najib Bouhbouh.

Najib Bouhbouh werd op 18 oktober 2012 geliquideerd bij het Crown Plaza Hotel in Antwerpen. Najib Bouhbouh en Chris Bouman hadden in de hotelbar een afspraak en op het moment dat ze richting een tankstation liepen werd Bouhbouh door twee personen doodgeschoten. Chris Bouman is in het moordonderzoek ook aangehouden als verdachte. Nabij het tankstation in Antwerpen vinden rechercheurs een batterij en hoesje van een mobiele telefoon met een vingerafdruk van Chris Bouman. Uit onderzoek blijkt dat de mobiele telefoon heeft aangestraald op zendmasten in de omgeving van de plaats delict bij het Crown Plaza Hotel. Uit onderzoek van de telefoongegevens wordt echter meer duidelijk. Volgens de recherche is de moord op de volgende manier georganiseerd: Chris Bouman heeft gefungeerd als degene die doorgaf wanneer Boubhouh naar buiten zou komen zodat de huurmoordenaars het slachtoffer konden liquideren. Antwoord op deze theorie van de recherche kan Bouman niet meer even: hij pleegde zelfmoord in zijn cel van de penitentiaire inrichting in Haarlem.

De vluchtauto van de daders wordt na de liquidatie aangetroffen op een parkeerplaats bij een fitnessclub in Turnhout. Uit onderzoek van de recherche wordt duidelijk dat er ook een BMW met Duits kenteken waarschijnlijk ook bij de liquidatie betrokken is. De huurmoordenaars in de Golf hebben hulp gekregen van de inzittenden van de BMW. Vijf dagen na de liquidatie in Antwerpen wordt de BMW uitgebrand teruggevonden in de Zaanstraat in Amsterdam-West. Wanneer de Amsterdamse recherche navraag doet naar het kenteken van de uitgebrande BMW, blijkt dat de Belgische recherche hetzelfde heeft gedaan in het onderzoek naar de liquidatie van Bouhbouh. Het blijkt om een huurauto te gaan die zes dagen voor de liquidatie is gehuurd bij Hertz in het Duitse Düsseldorf door ene Mohammed B. Tijdens een verhoor bekend B. de auto te hebben doorverhuurd aan Benaouf A.

Forensische Opsporing heeft in de uitgebrande BMW een drinkflesje aangetroffen met DNA-materiaal, maar er is geen match met de DNA-profielen in de databank. Wanneer Benaouf A. op 29 december 2012 aan de huurmoordenaars in de Staatsliedenbuurt ontkwam geeft een buurtbewoner hem een glas water te drinken. De recherche heeft vervolgens het glas onderzocht en het aangetroffen DNA-profiel blijkt dezelfde te zijn als op het drinkflesje uit de BMW. Na zijn aanhouding wordt van Benaouf A. DNA afgenomen en dat blijkt een overeenkomstig profiel te hebben als op het drinkflesje en glas is aangetroffen. Op het drinkflesje wordt ook het DNA-profiel aangetroffen van Rida Bennajem. Bennajem werd op 16 maart 2013 zelf geliquideerd in de Comeniusstraat in Amsterdam Slotervaart. Rida bennajem is volgens de recherche één van de huurmoordenaars die Najib Bouhbouh hebben geliquideerd.

Saïd el Yazidi en Youssef Lkhorf zouden twee onschuldige slachtoffers zijn die werden geliquideerd in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012. De huurmoordenaars zouden immers de opdracht hebben gekregen om Benaouf A. te liquideren. Maar die kon ontkomen aan de uitvoerders van de moordopdracht door in het Oostelijk Marktkanaal te springen. Youssef Lkhorf wordt door de daders in de Van Bossestraat doodgeschoten. Saïd el Yazidi wordt geliquideerd in de Tweede Keucheniusstraat. Maar er zijn meer dan vermoedens dan Youssef Lkhorf met Benaouf A. in België aanwezig was toen Najib Bouhbouh werd geliquideerd.

Benouaf A. zou een groot aandeel hebben in het conflict waarbij inmiddels vele liquidaties zijn gepleegd met voornamelijk slachtoffers van Marokkaanse afkomst. Gwenette Martha, een vriend van Najib Bouhbouh, zou tevens een groot aandeel hebben gehad in het conflict om een cocaïne transport. In dat conflict stonden Benaouf A. en Gwenette Martha lijnrecht tegenover elkaar. Gwenette Martha werd op 22 mei 2014 geliquideerd in Amstelveen.

Sander Janssen heeft meerdere malen verzocht de voorlopige hechtenis van zijn cliënt te beëindigen. Telkens werd dat verzoek afgewezen door de rechtbank. De strafzaak tegen Benaouf A. is de eerste zaak met betrekking tot de onderwereldoorlog die inhoudelijk behandeld gaat worden. De rechtbank heeft voor de inhoudelijke behandeling in november drie dagen uitgetrokken.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu