Categorieën


Kroongetuige Fred Ros beschuldigd Rodney G. van afpersingszaak autoleasebedrijf

Delen:
  • A
  • A

Kroongetuige Fred Ros heeft ook belastend verklaard over de partner van een redactrice van Crimescene.PRO. De redactrice en haar vriend Rodney G. waren de laatste details aan het regelen voor hun vertrek op 22 september naar Egypte en Marokko, toen advocaat Sander Janssen contact opnam met zijn cliënt G. 'Je zult inmiddels gezien hebben dat je ook genoemd bent door Ros', aldus de raadsman. Crimescene.PRO had op 22 september telefonisch contact met G. die op dit moment in Caïro verblijft. G. wil over de beschuldigingen weinig zeggen. 'Meneer Ros heeft ook verklaard dat ik betrokken zou zijn bij een afpersingszaak van autoleasebedrijf Total Trust in Assen'. Topadvocaat Sander Janssen zag er de humor wel van in dat juist deze kroongetuige het heeft over 'Total Trust'. De vermeende afpersingszaak is in zoverre interessant omdat het om autoleasebedrijf Total Trust aan de Ketellapperstraat 43 in Assen gaat.

Total Trust BV werd opgericht op 16 mei 2001 en op 3 oktober 2006 failliet verklaard. Volgens de inmiddels overleden drugshandelaar Arjen Kaale sr. was autoleasebedrijf Total Trust 'een paar miljoen euro waard tot die grote klootzak (kroongetuige Fred Ros red.) daar binnen kwam. Een jaar later was er weinig meer van het bedrijf over'. Fred Ros is zelfs partner geworden bij Total Trust BV die gespecialiseerd was in lease en verkoop van luxeauto's. Een gele Hummer met het kenteken 73-RL-NS heeft een periode geparkeerde gestaan voor het autoleasebedrijf. Toen Fred Ros voor zijn betrokkenheid bij de moord op Thomas van der Bijl op 3 augustus 2006 op camping L’Empordà in het Spaanse L’Estartit werd aangehouden, was hij ook in het bezit van eenzelfde type en kleur Hummer. Alleen deze Hummer had als kenteken 28-PJ-PB. De kroongetuige heeft het autoleasebedrijf zelf afgeperst en is uiteindelijk partner geworden.

De directeuren hadden waarschijnlijk weinig keus. De kroongetuige moet alle strafbare feiten die hij gepleegd heeft bekennen tegenover de recherche omdat er anders geen overeenkomst mogelijk is. Maar in veel van zijn getuigenverklaringen beschuldigd hij andere personen terwijl hij zelf de dader is. Afpersing, het uitlokken van moorden, medeplegen van moord. Fred Ros ontkent betrokken te zijn bij een aantal zaken en beschuldigd vervolgens anderen. G. wil verder niets zeggen over de beschuldigingen van de kroongetuige behalve dat hij hem niet kent. 'Meneer Ros ken ik niet en heb hem niet éénmaal gesproken. Wat hij over mij zegt interesseert mij niets want het zijn sowieso leugens. Meneer Ros heeft jarenlang het strafdossier kunnen bestuderen en beschuldigd voornamelijk anderen van feiten waar hij zelf bij betrokken is. Om het geloofwaardiger te maken heeft hij waarschijnlijk nog meer namen genoemd'. Ook op aanraden van zijn advocaat Sander Janssen, die tevens Jessy R. bijstaat, zegt G. niets over de vermeende afpersing of poging tot afpersing. De recherche zal ook alle belastende verklaringen die de kroongetuige heeft afgelegd met bewijs moeten onderbouwen. Maar het is nu al duidelijk dat de kroongetuige een leugenaar is. Zoals Dino S. al zei: 'Dat het Openbaar Ministerie een overeenkomst is aangegaan met deze kroongetuige is bizar en ongelooflijk'. 

Bron: Crime scene.Pro
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland