Categorieën


Aangepaste plannen voor tolwegen in Duitsland

Delen:
  • A
  • A

De Duitse minister van Verkeer komt de burgemeesters in de grensstreek tegemoet; hij wil alleen tol heffen op wegen die door de landelijke overheid worden beheerd. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Er was vooral vanuit de achterban van de CSU-minister veel kritiek op het tolplan. Grensgemeenten in de deelstaten zoals Noordrijn-Westfalen en Nederlandse gemeenten zoals Losser, Dinkelland, Hardenberg en Enschede zijn bang dat door tol te heffen alle wegen horeca en winkeliers in de grensstreek de dupe worden. Buitenlanders die er nu boodschappen doen zouden wegblijven en handelsverkeer zou er onder lijden. 

Met het aangepaste plan kunnen buitenlanders via kleine wegen gratis vlak over de grens hun boodschappen blijven doen. In sommige gevallen moet daarvoor wel omgereden worden of kleinere wegen gekozen worden. Zo is het verlengde van de N35, de B54, tussen Enschede en Gronau een federale weg waarvoor wel tol geheven gaat worden. De Duitse oppositie zegt dat automobilisten vaak helemaal niet weten op welk soort weg ze rijden en dan alsnog verrast worden.

Bron: RTV Oost
F
ilmbron: RTV Drenthe
Reageren op dit artikel? Laat dan hier uw reactie achter.


Actueel Nieuws Nederland