Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

kroongetuige Fred Ros is een leugenaar

Datum: maandag 22 september 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 22 september 2014 -

De nieuwe kroongetuige Fred Ros zou tijdens vertrouwelijke politieverhoren zéér gedetailleerd hebben verklaard over verschillende liquidaties in het criminele circuit. Tijdens de verhoren zou de nieuwe kroongetuige verschillende namen genoemd hebben die tijdens het eerdere proces bij de rechtbank niet voorkwamen in het strafdossier. 'Keiharde leugens. Dat het Openbaar Ministerie een overeenkomst is aangegaan met deze kroongetuige is bizar en ongelooflijk', aldus Dino S. Fred Ros beschuldigd Dino S. als opdrachtgever van de moorden op Cees Houtman, Thomas van der Bijl en Heineken-ontvoerder Cor van Hout.

'Ik viel bijna van mijn stoel toen ik las wat hij over mij verklaard heeft. Wat Ros zegt met betrekking tot afspraken met hem over liquidaties is niet waar. Ik heb Fred Ros nog nooit iets gevraagd of gegeven', aldus S. Verdachte Ali A. die momenteel in Turkije verblijft reageerde zéér geïrriteerd op de verklaringen van de nieuwe kroongetuige. 'Meneer Ros verklaart dat hij mij kent vanaf 2002. Dat is een grote leugen. Ik heb meneer Ros voor 2006 nog nooit gezien of ontmoet. Ik hem een keer gezien op de begrafenis van de vader van Danny Kuiters. Ik heb nog nooit afspraken met hem gehad in verband met opdrachten geven voor liquidaties en geven van informatie over personen', aldus A. De nieuwe kroongetuige lijkt tijdens de inhoudelijke behandeling bij de rechtbank eerst gewacht te hebben op het complete (digitale) strafdossier.

Na bijna acht jaar dossierkennis is de kroongetuige zijn verklaringen gaan afstemmen om zichzelf te ontlasten lijkt het vooralsnog. Advocaat Sander Janssen is de raadsman van Jessy R. die door de rechtbank in hetzelfde proces tot levenslang veroordeeld werd voor het opzettelijk uitlokken van moord en medeplegen van moord. Meermalen gepleegd. Fred Ros heeft in zijn verklaringen ditmaal ook een andere cliënt genoemd van Sander Janssen. Een Crimescene.PRO-redactrice was voor het weekeinde de laatste details aan het regelen omdat ze met haar partner op maandag 22 september vertrekt naar Egypte. Advocaat Janssen vertelde op dat moment aan zijn cliënt, die de partner van de redactrice is, dat de kroongetuige tevens zijn naam heeft genoemd in de verklaringen. Deze cliënt van de topadvocaat is Rodney G. 'Je zult inmiddels gezien hebben dat je ook genoemd bent door Ros. Daar moeten we het op een later moment over hebben, ik moet eerst die hele stapel verklaringen nog doorlezen. En afwachten wat het gerechtshof gaat beslissen natuurlijk', zei Janssen.

De Crimescene.PRO-redactie had vandaag kortstondig contact met G. Het lijkt hem niets te interesseren. 'Meneer Ros ken ik niet en heb hem niet éénmaal gesproken. Wat hij over mij zegt interesseert mij niets want het zijn sowieso leugens. Meneer Ros heeft jarenlang het strafdossier kunnen bestuderen en beschuldigd voornamelijk anderen van feiten waar hij zelf bij betrokken is. Om het geloofwaardiger te maken heeft hij waarschijnlijk nog meer namen genoemd. Meneer Ros is zelf direct betrokken bij de moord op Cor van Hout. Maar beschuldigd nu 'Willem de Glazenwasser' daarvan. Zwacri en de officieren van justitie zoeken het maar uit want aan mij zullen ze niets hebben. Er is weinig wat mijn interesse heeft en dat proces zeker niet', aldus G die maandagochtend is vertrokken naar Egypte. Volgens G. worden de kroongetuigen aangestuurd om vooral Dino S. en Ali A. te belasten. Volgens de kroongetuige werd voornamelijk Dino S. geïnstrueerd vanaf de achtergrond door Stanley Hillis.

S. en Hillis waren bijna twintig jaar bekenden van elkaar. Waren want Stanley Hillis werd op 21 februari 2011 in het bijzijn van een observatieteam van de politie geliquideerd in de Fizeaustraat in Amsterdam-Oost. Hillis kan dus niet meer verhoord worden en eventuele beschuldigingen weerleggen. Hillis was degene op de achtergrond die Holleeder, Dino S. en Ali A. aanstuurde. S. zou de moordopdrachten hebben gegeven aan Jessy R. en Fred Ros. 'Holleeder heeft zelf niet de mensen die dat soort dingen (liquidaties plegen red.) deden. Stanley Hillis wel en Dino S. ook. Holleeder was ook niet echt vrienden met Hillis en S. Willem moest alleen maar betalen. Nou, en als Willem betaalde, nou dan mocht hij weer mee', aldus de kroongetuige. Dan zijn er de 'kluisverklaringen' die La Serpe heeft afgelegd over Willem Holleeder.

La Serpe had destijds belastende verklaringen afgelegd over Holleeder. Het Openbaar Ministerie had echter het besluit genomen uiteindelijk de verklaringen te presenteren aan de rechter-commissaris zónder de passages over Holleeder. In de verklaringen kwam vervolgens een lacune waar de passages stonden over Holleeder. La Serpe is daar vervolgens de naam van Dino S. gaan invullen. Kroongetuigen moeten volledig en naar waarheid verklaren. Tevens moeten ze alle strafbare feiten bekennen die ze hebben begaan. De eerste kroongetuige Peter La Serpe heeft constant zijn betrokkenheid bij meerdere strafbare feiten achtergehouden. Peter La Serpe heeft belastend over de nieuwe kroongetuige Fred Ros verklaard. Alex de B. eveneens. Remy H. en Dwight S. die Thomas van der Bijl hebben doodgeschoten in opdracht van de kroongetuige hebben ook belastend over hem verklaard. De Albanees Andrea P. moest George van Dijk liquideren in opdracht van Ros. Ook P. heeft belastend verklaard over Ros. Maar waar de kroongetuige 'zeer gedetailleerd verklaard' heeft over verschillende moorden zouden al deze personen over hem dus gelogen hebben? Personen waarvan sommigen elkaar nóóit eerder hebben gezien of gesproken? Zoals Dino S. al zei: 'Dat het Openbaar Ministerie een overeenkomst is aangegaan met deze kroongetuige is bizar en ongelooflijk'.

Bron: Crime scene.Pro
F
ilmbron: Het PowNews


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu