Direct je persbericht verspreiden onder journalisten, social-media en zoekmachines.
Startpunt voor de verspreiding van nieuwswaardige content.

Persbericht verzenden

Persbericht

Reda N. beraamde nieuwe overval in zijn cel

Datum: vrijdag 12 september 2014

Bron: Actueel Nieuws

Nederland , 12 september 2014 -

Volgens het Openbaar Ministerie zou Reda N. vanuit zijn cel een nieuwe overval hebben beraamd. N. zit al bijna twee jaar in voorlopige hechtenis voor betrokkenheid bij de overval op Quote-500 miljonair Wim Zegwaard op 22 maart 2012 in Rijswijk. Medeverdachten Mohammed O. en Moustapha El-L werden inmiddels al veroordeeld door de rechtbank in Den Haag. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen N. werd uitgesteld door de rechtbank omdat de verdediging meer tijd nodig had om het omvangrijke strafdossier te bestuderen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt N. nu van het voorbereiden van een overval vanuit zijn cel. In een afgeluisterd gesprek tussen Reda N. en een vriend die op bezoek was in de penitentiaire inrichting zou N. hebben gezegd: 'Twee-onder-een-kap, wat daar ligt is voor vier man'. Volgens zijn advocaat was het helemaal niet serieus wat er tijdens het bezoekmoment besproken werd. N. heeft ook geen adres genoemd waar de overval zou moeten plaatsvinden. 'Want hij heeft helemaal geen adres', aldus de advocaat. N. zou benaderd zijn door een medegevangene die een tip zou hebben voor een overval.

Reda N. zou dat weer lachend aan die vriend hebben verteld tijdens het bezoekmoment, omdat hij de medegedetineerde geen moment serieus genomen heeft. Op 8 mei 2013 zei zijn advocaat Chrisje Zuur reeds dat het Openbaar Ministerie 'van alles verzint' om Reda N. veroordeeld te krijgen. Ook voormalig Ajax-speler Jordy Brouwer komt voor in het onderzoek-Condor tegen Reda N. Volgens het onderzoeksteam hebben de daders een zwarte Volkswagen Golf GTI met gestolen kentekenplaten erop gebruikt als vluchtauto bij de Zegwaard-overval. Op woensdag 28 maart 2012 is een zwarte Golf GTI uitgebrand aangetroffen aan de van Vredenburchweg in Rijswijk.

Volgens het rechercheteam is het de vluchtauto die is gebruikt bij de Zegwaard-overval. Tevens gaat de recherche er vanuit dat de Golf GTI in brand gestoken is door drie mannen die wegreden in een BMW X5. De recherche heeft daarover de volgende theorie. De BMW X5 is de auto van Jordy Brouwer. Reda N. zou de BMW X5 weer hebben geleend van Brouwer om naar Marokko te gaan. Volgens de recherche heeft N. de BMW X5 dus niet alleen gebruikt om van Den Haag naar Marokko te rijden. Jordy Brouwer en Reda N. zijn al sinds hun jeugd bevriend met elkaar.

De Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) krijgt vervolgens informatie dat een aantal exclusieve horloges afkomstig van de Zegwaard-overval in de woning liggen van Jordy Brouwer. Tijdens de woningdoorzoeking worden niet de horloges maar 61 kilo hennep en 38.000 euro contact geld aangetroffen bij het voormalige talen van Ajax. Het Openbaar Ministerie heeft overigens besloten Jordy Brouwer niet te vervolgen voor de aangetroffen hennep en 38.000 euro in zijn woning. Brouwer was op vakantie en zou niet geweten hebben dat de softdrugs en het geldbedrag in zijn woning was neergelegd. Omdat tijdens de voorbereidende zitting in eerste instantie opnieuw niet duidelijk werd wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak begint, heeft de verdediging opnieuw een schorsingsverzoek gedaan.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven. Als één van de redenen gaf de officier van justitie dat de verdachte na de overval op Wim Zegwaard zou zijn gevlucht naar Marokko. Volgens de advocaat was hij niet gevlucht want hij is gewoon teruggekomen, ondanks dat hij door iedereen als verdachte werd gezien. Advocaat Chrisje Zuur verzocht om een borgsom van 50.000 euro en het inleveren van zijn paspoort. Het Openbaar Ministerie betwijfelde of de 50.000 euro wel normaal verkregen inkomsten zijn en niet uit criminaliteit afkomstig is.

'Dat wordt gewoon per bank betaald. Ik was niet van plan met een weekendtas het parket binnen te wandelen', reageerde de advocaat van N. De rechtbank heeft het verzoek toch afgewezen. De verdediging van Reda N. heeft tijdens zijn voorlopige hechtenis meerdere keren een schorsingsverzoek ingediend maar dat werd telkens afgewezen door de rechtbank. De rechtbank zou het merkwaardig vinden wanneer de verdachte geschorst zou worden omdat de inhoudelijke behandeling is uitgesteld, terwijl zijn medeverdachten inmiddels zijn veroordeeld voor de zaak. Ditmaal staat de inhoudelijke behandeling gepland in de eerste week van februari 2015. De rechtbank heeft zeven dagen ingepland om de zaak te behandelen tegen Reda N. Naast het dossier met betrekking tot de overval op Wim Zegwaard, worden er nog drie andere dossiers behandeld.

Bron: Crime scene.Pro


Eerste online platform HelloContainer voor duurzame scheepvaart geïntroduceerd
Daar waar voorheen tussenpersonen nodig waren, kunnen exporteurs vanaf heden zélf het volledige..
3 jaar geleden via HelloContainer
Wereldpremière Marienklage Jan van Maanen 20 april
Op 20 april 2019 vindt in de Jaconikerk in Utrecht de wereldpremière plaats van de..
5 jaar geleden via Jan van Maanen
Mannelijke ondernemer kiest steeds vaker voor leaseauto
Steeds meer mannelijke ondernemers kiezen ervoor om een auto zakelijk te leasen in plaats van er..
5 jaar geleden via Leasescanner financial lease
Eerwraak in Nederland
Het afgelopen jaar zijn in Nederland ruim 500 meldingen gedaan van vermoedelijke eerwraak. Het..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Overval bij 80-jarige man
In de nacht van 14 op 15 april werd een 80-jarige alleenstaande man gewekt door twee inbrekers...
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Ernstig auto-ongeluk door keien op de weg
In de nacht van 23 op 24 juni raakte een 32-jarige vrouw ernstig gewond bij een ongeval op de..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Kosten per type graf – hoeveel betaal ik bij?
Met een uitvaartverzekering worden kosten gedekt die komen kijken bij een uitvaart. De hoogte van..
6 jaar geleden via Elkeuitvaartverzekeringvergelijken.nl
NUMA neemt Uitvaartverzorging Van Bruchem in Rossum over
Met ingang van 1 juni 2017 is Van Bruchem Uitvaartverzorging deel gaan uitmaken van NUMA..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Asociale rijgedrag zorgt bijna voor frontaal ongeluk door mobiel bellen
ANN - “Het scheelde echt een haartje”, zegt een gezin uit Nieuwegein. “Die man..
6 jaar geleden via Actueel Nieuws
Nieuwe uitvaarttrends op de eerste Funeral Fair
Begrafenissen met koffietafels, crematies met koffie en cake achteraf, ze zijn nog altijd in de..
6 jaar geleden via Ikvergelijk.nu